Här kommer åtta saker du behöver veta för att kunna leva ditt drömliv fullt ut.

Unknown1. Om det inte skrämmer dig är det inte värt att göra

Rädsla kommer alltid att vara närvarande i ditt liv och att vara modig är inte samma sak som att vara fri från rädsla. Att vara modig handlar om att göra det ändå. Fast vi är rädda. Att vara modig är att våga öppna upp för sin sårbarhet, våga exponera sina rädslor, våga göra fel och våga att misslyckas. Att våga göra saker som är skrämmande. I en intervju med 10 personer som är miljonärer, kom detta med att göra saker som skrämmer en och ändå våga göra dem, upp som en av de viktigare punkterna till varför de rika är rika idag. De vågade. De tog chanser. När vi bara gör saker som är trygga, som vi vet allt om, som är som de alltid varit är det kanske inte ens värt att göra dem för de tar dig inte vidare dit du vill nå. Att våga göra saker som skrämmer är bra fast utan att låta rädslan styra dig, men istället låta rädslan visa dig vägen för att kunna skapa den förändring du vill ha i ditt liv.

images2. Du bör ha ett högre syfte

När du har ett högre syfte, en mening med det du gör, något du vill bidra med till världen, så blir det syftet det som alltid kommer att leda dig. När du går igenom svårigheter har du alltid ditt syfte att komma tillbaka till och utgå från. För mig blev det en skillnad när jag förstod att jag kan vara en röst för alla dem som vill ha en förändring. För dem som känner sig fast och som inte riktigt vet hur de ska ta sig vidare. För dem som vill men inte riktigt vågar tro på sin egen förmåga. För dem som vill något mer och som behöver en push framåt. När det syftet stod klart för mig blev jag själv mer fokuserad och mer tydlig utåt också. Syftet blir då större än mig själv. Så sluta tänka på vad du vill, bara för din egen skull. Vad vill du bidra med till världen? När jag ska välja om jag ska göra något tänker jag: "Är detta för mänsklighetens, jordens OCH mitt eget bästa?" Om svaret är ja, är det troligen en bra väg att prova.

woman-in-bubble3. Lär känna dig själv och acceptera dig som du är

När jag skalade av min gamla identitet och synade alla delar av vem jag var insåg jag att det fanns delar av mig som jag älskade och andra delar som jag fick lov att acceptera. Det jag har gått igenom under mina 15 år utomlands har ändrat mig fullständigt och ständigt får jag syna vem jag egentligen är. Ibland måste du först nå absoluta botten innan du vet vilken riktning du ska gå. Ibland måste du tycka illa om den du har blivit för att en dag rycka upp dig och ta tag i din situation och välja en ny väg. Lär känna den du är nu och acceptera och älska dig som du är.

 

strong-034. Du blir starkare av alla dina svårigheter

Den dag jag började se på svårigheter som lärdomar (redan när de hände) så ändrades allt. Jag välkomnade svårigheterna med en ny sorts nyfikenhet. Vad kommer jag att lära mig av detta? Ofta ser vi inte vad lärdomen är just då utan vi behöver få distans till situationen för att inse vad vi lärt oss. Men att redan mitt inne i en svår situation se det som en lärdom även om jag inte har en aning om vad jag ska lära mig, gör att jag själv påverkar att svårigheten snabbare vänder. Bli inte ett offer för tillfälligheterna. Det finns inga tillfälligheter, utan bara saker som händer som vi kan se som äventyr på vår väg. Roliga, fantastiska, svåra, outhärdliga. För var och en av dem blir jag starkare och lär mig mer.

Unknown5. Låt inte din syn på pengar styra dina val

När pengar är det enda som styr oss och är det viktigaste syftet med varför vi gör det vi gör, blir det i längden sällan bra. När vi vågar syna vår egen syn på försörjning, pengar och trygghet och vågar följa andra mer positiva syften sker förändringen. Självklart är pengar viktigt men om bara pengar styr är det för fattigt, för snävt, för meningslöst för att vara värt mödan. Tänk och känn dig framgångsrik och trygg så kommer pengar automatiskt och du behöver inte bli styrd av dem.

Little Ballerinas6. Sluta jämföra dig med andra

En av de jag coachade sa en gång: "När ska det bli min tur? Alla andra runt mig lyckas alltid med allt, men aldrig jag". Men när vi slutar jämföra oss med de runtomkring oss och istället fullt ut lyssnar inåt till vår egen inre kompass då slipper vi stressen och offer-rollen. Så snart vi jämför oss med andra (och alltför ofta är det ju med dem som lyckats bättre än oss) så sätter vi oss i en sämre sits. Vi känner oss sämre, vi kämpar hårdare men mer med syftet att bli som dom eller bättre istället för att jämför med vårt eget syfte.

Unknown7. Fokus och uthållighet lönar sig

Oavsett vem du är, vad du varit med om eller var du kommer ifrån så har (nästan) alla möjligheten att genom fokus och uthållighet nå sina drömmars mål. Om du lyckas ta dig förbi dina egna hinder och satsa och fokusera på det du verkligen vet tar dig precis dit du vill, ja då har du en mycket större chans att lyckas än annars. När du kan välja att skala bort en massa onödiga aktiviteter som egentligen inte leder dig dit du vill eller kanske inte ens är särskilt njutningsbara och ökar de saker som leder dig mot ditt drömliv, ja då kommer du snabbt märka en skillnad. Detta gäller ju även när vi vill gå ner i vikt, att börja träna, att bli av med ett beroende. Fokus och uthållighet är det som gäller!

22.jpg8. Du får ut det du sätter in

Om du vill ha mer lycka i ditt liv, gör saker som gör dig lycklig. Om du vill ha mer vänskap, var en god vän till andra. Om du vill ha mer kärlek, ge mer kärlek själv. Om du vill bli framgångsrik, lägg in det arbete som behövs. Om du vill ha en förändring, sluta att göra exakt samma saker hela tiden, utan gör nya saker som tar dig dit du vill. Sluta vara i vägen för dig själv. Ta en risk, satsa på dig själv och det du vill uppnå och njut sen av framgången!

Vilka reflektioner får du av detta? Kommentera gärna!

Varma hälsningar från ett 29-gradigt Koh Lanta
Camilla