img_5550Just nu jobbar jag för ett par i taget mot världsfred. Vi har en par-yoga-resa på Santorini och paren har par-yoga varje morgon med inspirerande yogaläraren Malin Berghagen där fokus är både på att stärka individen men också paret. Paren får göra övningar tillsammans där de utmanar varandra, stärker tilliten och stärker banden ännu mer. På eftermiddagarna har jag workshops där paren både får jobba med att stärka allt det positiva som finns i relationen och också hitta nya vägar att kommunicera kring de kärnscener, img_5541det jobbiga, där de fastnar. Paren har "läxor" varje dag med frågor att jobba med individuellt eller parvis i dialog och skapa nya sätt att kommunicera och öppna upp för den par-vision de skapar.

När jag som par-terapeut jobbar med ett par ser jag det som bth_websitephotolibrary_rf_photo_of_couple_talking_on_sofaatt jag arbetar för världsfred. Egentligen börjar världsfreden i det lilla. Inom oss och i relation till våra nära och kära. Vår partner är vår bästa spegel. För honom eller henne visar vi våra bästa och ibland våra sämsta sidor. Möjligheten till utveckling finns i våra konflikter, i det jag kallar för kärnscener. Om vi kan lära oss vad det egentligen är som konflikten handlar om för mig själv kan vi göra nya val. Vi har valt vår partner av en anledning och jag tror på att den anledningen är att utvecklas. Vår partner utmanar ofta just de saker vi behöver utveckla mest. Om jag kan stödja paren att börja förstå mer om sig själva och varandra, att kommunicera bättre och att skapa en fin "trädgård" mellan sig kommer deras barn att få en bättre miljö att växa upp i. Dessutom kommer den lilla förändringen att skapa mer harmoni, mer fokus, mer insikter som sprids också till andra utanför familjen.

Jag gratulerar verkligen de modiga fina par som har kommit hit till Santorini där en del behöver titta på varför de ständigt fastnar i varandra och andra bara vill stärka det positiva och "vaccinera sig" mot eventuella svårigheter längre fram. Vill du och din partner följa med nästa gång? Vi åker till Kefalonia 23-30/9 2017 och du kan redan nu anmäla ert intresse. Läs mer och boka in er här. 

 

Hur ser du till att din par-relation både är trygg men samtidigt spännande? Vad gör att ni fastnar ibland tror du? Hur tar ni er vidare och utvecklas var och en och tillsammans?

Berätta gärna i kommentarerna!

Varma hälsningar från ett 30-gradigt Santorini
Camilla