Att leva i flödet eller minsta motståndets lag

Har du märkt att vissa dagar funkar ingenting? Allt verkar det vara ett motstånd i, inget blir som du planerat och allt blir försenat, avbokat eller inte alls av? Sen kan nästa dag vara helt annorlunda. Då lyckas allt och du är inne i ett ständigt flöde av att allt verkar gå din väg. Gamla surdegar löses nu upp av sig själv. Om du ska skapa något rinner texten , musiken eller konsten på av sig själv. Den du skulle ringa ringer själv upp så du slipper. Det du vill ha kommer någon med och ger som present till dig osv. Vad är det som händer, undrar du då? Vad är det som avgör att ena dagen eller perioden är fylld av ett enda stort flöde och nästa kantad av motstånd?

Det jag har lärt mig genom åren är att följa minsta motståndets lag. När jag är inne i flödet är det bäst att passa på och flyta med och skapa alla underverk som då är möjliga att uppnå. Inse att jag troligen gör det som jag är ämnad till just nu. Andra perioder då det bara är en massa motstånd tror jag på att inse att det jag planerar inte är meningen. Kanske är det överhuvudtaget inte alls meningen, eller så är det fel tid just nu. Kanske har jag för bråttom och om jag väntar in rätt tillfälle så kommer den person som bör vara med på detta, den lokal jag letar efter uppenbarar sig helt plötsligt eller de jag vill nå ut till just då lyssnar. I mitt tidigare målinriktade liv hade jag lärt mig att i alla lägen kämpa på. Det tror jag nu inte på. I alla fall inte på det sättet. Då motståndet är där är det meningen att jag ska lyssna till det och inte driva på eller igenom saker. OM jag ändå gör det visar det sig oftast att det inte blir bra.

Så mitt tips är: upplever du motstånd, ta det lugnt ett tag. Gräm dig inte utan tro på att det finns en mening med varför det är så just nu och att du troligen kommer att se varför så småningom. Luta dig tillbaka, njut av stunden och slappna av. Bara genom att vara i nuet i ett sådant skede kan i sig få det att lossna. Om det är meningen. Att kämpa fram saker och ting är inte det vi är skapta för. Någon har sagt att vi människor är som universums uttrar. Vi ska bara leka! Precis som uttrar. Så lek istället för att kämpa!

Har du varit med om detta med flöde kontra motstånd och vad var din upplevelse? Berätta gärna!

Kram
Camilla

2012-02-15T16:10:24+00:0015 februari, 2012|Hinder|2 Comments

2 Comments

 1. Carina H 17 februari, 2012 at 22:36 - Reply

  Vad härligt att läsa denna blogg just idag!
  I dag har jag haft en dag med väldigt bra flöde och just i dag öpnnades det ”dörrar” för sådant som jag drömt om att göra hela livet. Jag tror också fullt ut på att saker och ting löser sig och är det motstånd, då måste jag stanna upp och se varför det inte fungerar just nu. Ofta känns det som att jag måste hitta något annat innan jag hittar det jag var ute efter.
  Ett exempel kan vara att jag letar efter ett par nycklar, det brukar leda till att jag hittar något annat som jag saknat men inte kom ihåg att jag behövde leta efter. När jag hittat ”saken” jag inte visste att jag letade efter, så dyker bara nycklarna upp igen…
  Innan jag kom på att följa minsta motståndets lag, höll jag om och om igen på att försöka genomföra omöjliga projekt. Det gick ut över min hälsa och jag hade alla varningssignaler för att det var nära att gå i väggen.
  Nu är det bara så himla härligt att ”flyta med”, inte alltid i den takt jag vill eller den rikting heller, men efter en liten omväg ordnar det sig till slut igen.
  Önskar dig och alla bloggläsare en härlig helg!
  Carina H

  • Camilla Lebert Hirvi 18 februari, 2012 at 11:29 - Reply

   Vad fina ord, Carina! Ja, detta med flöde och varför det uppstår ibland och andra gånger inte är så spännande. Jag är glad att du just nu upplever ett stort flöde 🙂 Just som du säger tar motstånden och vår kamp emot dem enorm kraft och kan gå ut över vår hälsa och vår välmående. Då vi slappnar av och följer med i livets flöden blir livet så mycket lättare. Det innebär också att vi släpper taget om att vi kan kontrollera allt och det är en skön känsla som då uppstår. Insikten om att jag inte alltid är ansvarig för ALLT i mitt liv utan att det finns annat som påverkar. Det påverkar våra relationer också, då vi börjar inse att jag inte kan påverka hur andra väljer att leva sina liv utan jag kan välja hur jag vill följa med i flödet i våra relationer.
   Flyt på Carina och hoppas att du får en underbar helg! Det har jag redan börjat med i solen på Rhodos denna lördag!
   Kramar
   Camilla

Leave A Comment

GRATIS
MEJLSERIE
Få mejlserien
5 sätt att designa ett liv
med mer frihet
Din information kommer inte att delas med någon tredje part.
FÅ GRATIS mailserie
5 sätt att designa ett
liv med mer frihet!