Har du märkt att vissa dagar funkar ingenting? Allt verkar det vara ett motstånd i, inget blir som du planerat och allt blir försenat, avbokat eller inte alls av? Sen kan nästa dag vara helt annorlunda. Då lyckas allt och du är inne i ett ständigt flöde av att allt verkar gå din väg. Gamla surdegar löses nu upp av sig själv. Om du ska skapa något rinner texten , musiken eller konsten på av sig själv. Den du skulle ringa ringer själv upp så du slipper. Det du vill ha kommer någon med och ger som present till dig osv. Vad är det som händer, undrar du då? Vad är det som avgör att ena dagen eller perioden är fylld av ett enda stort flöde och nästa kantad av motstånd?

Det jag har lärt mig genom åren är att följa minsta motståndets lag. När jag är inne i flödet är det bäst att passa på och flyta med och skapa alla underverk som då är möjliga att uppnå. Inse att jag troligen gör det som jag är ämnad till just nu. Andra perioder då det bara är en massa motstånd tror jag på att inse att det jag planerar inte är meningen. Kanske är det överhuvudtaget inte alls meningen, eller så är det fel tid just nu. Kanske har jag för bråttom och om jag väntar in rätt tillfälle så kommer den person som bör vara med på detta, den lokal jag letar efter uppenbarar sig helt plötsligt eller de jag vill nå ut till just då lyssnar. I mitt tidigare målinriktade liv hade jag lärt mig att i alla lägen kämpa på. Det tror jag nu inte på. I alla fall inte på det sättet. Då motståndet är där är det meningen att jag ska lyssna till det och inte driva på eller igenom saker. OM jag ändå gör det visar det sig oftast att det inte blir bra.

Så mitt tips är: upplever du motstånd, ta det lugnt ett tag. Gräm dig inte utan tro på att det finns en mening med varför det är så just nu och att du troligen kommer att se varför så småningom. Luta dig tillbaka, njut av stunden och slappna av. Bara genom att vara i nuet i ett sådant skede kan i sig få det att lossna. Om det är meningen. Att kämpa fram saker och ting är inte det vi är skapta för. Någon har sagt att vi människor är som universums uttrar. Vi ska bara leka! Precis som uttrar. Så lek istället för att kämpa!

Har du varit med om detta med flöde kontra motstånd och vad var din upplevelse? Berätta gärna!

Kram
Camilla