o-FLOATING-RELAXATION-facebookJust nu upplever jag verkligen fullt ut känslan av att leva i den goda tomheten. Tomheten utan planer, utan att veta vad som ska hända härnäst, utan att styra, kontrollera, vilja något. Mindfulness tänkande på en djup nivå. Vi har just avslutat det som jag från början har kallat Digital Nomad Camp men medan vi i gruppen processat, jobbat med oss själva, våra jag, vår vilja, våra drömmar och våra planer har det blivit mer och mer tydligt att namnet bör bytas till Livsdesign retreat. Livsdesign för att det handlar om att själv ta fullt ansvar för att designa det liv var och en drömmer om. Skapa tydlighet dels i vad det är för liv och hur det ska gå till. Hur det ska kännas när vi lever det livet. Retreat för att det som vi har skapat här i Thailand under januari månad varit en trygg plats där alla i gruppen har kunnat växa, utvecklas, utforska sig  själva och på djupet kunnat känna att de har kunnat vara precis som de är och precis där de är just nu. En trygg plats skapar möjligheter att utvecklas på djupet och många har tagit flera livsomvälvande beslut och funnit sitt allra viktigaste innersta "varför". Sitt syfte, sitt mål, sin intention, sin väg. Det jag kallar för passion. De har också kunnat förstå mer om vad som är deras talanger och vad de passar allra bäst för framåt. De som har kommit har både varit egna företagare som vetat vad de vill, men ändå tvivlat lite och velat lyfta sig själva ytterligare ett snäpp och också de som inte alls vetat vad deras nästa steg är.

UnknownNär vi har utvecklats i den miljö vi som grupp har skapat har den goda tomheten spridit sig inom mig. Jag som tidigare varit en mycket målinriktad person som alltid vetat vad jag vill, vetat vart jag ska och hur jag ska ta mig dit, har nu ännu mer utvecklat mitt tålamod. Mitt tålamod i att inte veta vad som kommer härnäst. Jag vet ungefär vad som händer fram till mitten av mars men sen är många olika vägar öppna. Beslut som skulle kommit tidigare har dröjt. Jag ser det nu. Det är för att jag ska få odla mitt tålamod ytterligare, att jag ska kunna fullt ut leva i tillit till att det som finns runt hörnet är just det som ska hända. Så jag lutar mig IMG_0321tillbaka. Vilar i den goda tomheten och njuter av nuet. Av solen och värmen. Av alla fina adepter som jag får förmånen att coacha. Av det stilla enkla livet här på vår ö. Att släppa kontrollen i livet ger så många nya fantastiska insikter och upplevelser. Möjligheterna framåt vet jag är många och spännande. Men upplevelsen av nuet är läkande, med just det som sker idag med två nya långtids-adepter som just nu påbörjar ett 16-veckors coachnings-upplägg med mig, ett nytt spännande möte här på plats, en idé som landar hos mig samtidigt som en känsla av frid sprider sig inom mig. Tacksamhet över det liv jag lever och väljer varje dag. Tacksamheten över det val jag gjorde för 15 år som som jag inte har ångrat en enda sekund, trots både upp- och nergångar i livet sedan dess.

22.jpgAtt leva i den goda tomheten, i att inte veta, i att inte styra, gör mig samtidigt öppen och nyfiken i nuet. Varje morgon öppnar jag ögonen förundrat och undrar vad som ska hända idag. Vad jag ska uppleva, vem ska jag möta och vad som ska kännas, tänkas, pratas om. När tiden står stilla inom mig sker det samtidigt stora saker, både inom och utanför mig. Jag öppnar mig och förväntar inget, dömer inget, jämför inte, räds inte. Tack vare det trygga utrymmet som vi i gruppen på Livsdesign Retreaten skapade tillsammans lyckas jag vara i det tillståndet fullt ut just nu. Det blir öppet, tyst, fridfullt men samtidigt nyfiket, energirikt och alert. Dessutom upplever jag en ännu mer sann nöjdhet inom mig. Nöjdhet för det lilla och stora. Nöjdhet för de vackra djungelklädda bergen jag just nu låter min blick vila på. Nöjdhet att låta mig flyta i det varma havet. Nöjdhet över de möten jag får ha både här på plats och via Skype varje dag.

YogaVem vet vad som händer efter 15 mars? Vad spännande att det vilar en gåva där som jag just nu inte vet något om. Det kanske är en utmaning eller något jag kan glädjas åt. Oavsett spelar det ingen roll då nuet är det enda jag har. Det som jag har valt nu. Minut för minut. Stund efter annan. Tack vare mitt tålamod kan jag landa i nuet och leva i tillit till att det som kommer sker som det är tänkt att ske. Att jag kan vila i att inte veta, att inte styra, att inte skynda på. Tilliten sprider sig i kropp, sinne och själ <3

Har du kunnat odla känslan av den goda tomheten?
Lyckas du vara där ibland och hur göra du för att vara där?
Vad har du upplevt när du har lyckats? Vad har du upplevt när du verkligen inte har lyckats?
Vilka små små steg kan du ta idag för att släppa planeringen, kontrollen, styrandet och bara vara i det som är?

Kommentera gärna!

Varma hälsningar från ett stilla och 31-gradigt Koh Lanta
Camilla