Leva i den goda tomheten

o-FLOATING-RELAXATION-facebookJust nu upplever jag verkligen fullt ut känslan av att leva i den goda tomheten. Tomheten utan planer, utan att veta vad som ska hända härnäst, utan att styra, kontrollera, vilja något. Mindfulness tänkande på en djup nivå. Vi har just avslutat det som jag från början har kallat Digital Nomad Camp men medan vi i gruppen processat, jobbat med oss själva, våra jag, vår vilja, våra drömmar och våra planer har det blivit mer och mer tydligt att namnet bör bytas till Livsdesign retreat. Livsdesign för att det handlar om att själv ta fullt ansvar för att designa det liv var och en drömmer om. Skapa tydlighet dels i vad det är för liv och hur det ska gå till. Hur det ska kännas när vi lever det livet. Retreat för att det som vi har skapat här i Thailand under januari månad varit en trygg plats där alla i gruppen har kunnat växa, utvecklas, utforska sig  själva och på djupet kunnat känna att de har kunnat vara precis som de är och precis där de är just nu. En trygg plats skapar möjligheter att utvecklas på djupet och många har tagit flera livsomvälvande beslut och funnit sitt allra viktigaste innersta "varför". Sitt syfte, sitt mål, sin intention, sin väg. Det jag kallar för passion. De har också kunnat förstå mer om vad som är deras talanger och vad de passar allra bäst för framåt. De som har kommit har både varit egna företagare som vetat vad de vill, men ändå tvivlat lite och velat lyfta sig själva ytterligare ett snäpp och också de som inte alls vetat vad deras nästa steg är.

UnknownNär vi har utvecklats i den miljö vi som grupp har skapat har den goda tomheten spridit sig inom mig. Jag som tidigare varit en mycket målinriktad person som alltid vetat vad jag vill, vetat vart jag ska och hur jag ska ta mig dit, har nu ännu mer utvecklat mitt tålamod. Mitt tålamod i att inte veta vad som kommer härnäst. Jag vet ungefär vad som händer fram till mitten av mars men sen är många olika vägar öppna. Beslut som skulle kommit tidigare har dröjt. Jag ser det nu. Det är för att jag ska få odla mitt tålamod ytterligare, att jag ska kunna fullt ut leva i tillit till att det som finns runt hörnet är just det som ska hända. Så jag lutar mig IMG_0321tillbaka. Vilar i den goda tomheten och njuter av nuet. Av solen och värmen. Av alla fina adepter som jag får förmånen att coacha. Av det stilla enkla livet här på vår ö. Att släppa kontrollen i livet ger så många nya fantastiska insikter och upplevelser. Möjligheterna framåt vet jag är många och spännande. Men upplevelsen av nuet är läkande, med just det som sker idag med två nya långtids-adepter som just nu påbörjar ett 16-veckors coachnings-upplägg med mig, ett nytt spännande möte här på plats, en idé som landar hos mig samtidigt som en känsla av frid sprider sig inom mig. Tacksamhet över det liv jag lever och väljer varje dag. Tacksamheten över det val jag gjorde för 15 år som som jag inte har ångrat en enda sekund, trots både upp- och nergångar i livet sedan dess.

22.jpgAtt leva i den goda tomheten, i att inte veta, i att inte styra, gör mig samtidigt öppen och nyfiken i nuet. Varje morgon öppnar jag ögonen förundrat och undrar vad som ska hända idag. Vad jag ska uppleva, vem ska jag möta och vad som ska kännas, tänkas, pratas om. När tiden står stilla inom mig sker det samtidigt stora saker, både inom och utanför mig. Jag öppnar mig och förväntar inget, dömer inget, jämför inte, räds inte. Tack vare det trygga utrymmet som vi i gruppen på Livsdesign Retreaten skapade tillsammans lyckas jag vara i det tillståndet fullt ut just nu. Det blir öppet, tyst, fridfullt men samtidigt nyfiket, energirikt och alert. Dessutom upplever jag en ännu mer sann nöjdhet inom mig. Nöjdhet för det lilla och stora. Nöjdhet för de vackra djungelklädda bergen jag just nu låter min blick vila på. Nöjdhet att låta mig flyta i det varma havet. Nöjdhet över de möten jag får ha både här på plats och via Skype varje dag.

YogaVem vet vad som händer efter 15 mars? Vad spännande att det vilar en gåva där som jag just nu inte vet något om. Det kanske är en utmaning eller något jag kan glädjas åt. Oavsett spelar det ingen roll då nuet är det enda jag har. Det som jag har valt nu. Minut för minut. Stund efter annan. Tack vare mitt tålamod kan jag landa i nuet och leva i tillit till att det som kommer sker som det är tänkt att ske. Att jag kan vila i att inte veta, att inte styra, att inte skynda på. Tilliten sprider sig i kropp, sinne och själ <3

Har du kunnat odla känslan av den goda tomheten?
Lyckas du vara där ibland och hur göra du för att vara där?
Vad har du upplevt när du har lyckats? Vad har du upplevt när du verkligen inte har lyckats?
Vilka små små steg kan du ta idag för att släppa planeringen, kontrollen, styrandet och bara vara i det som är?

Kommentera gärna!

Varma hälsningar från ett stilla och 31-gradigt Koh Lanta
Camilla

2015-01-31T06:44:53+00:0031 januari, 2015|Inre resurser|2 Comments

2 Comments

 1. Isabelle 1 februari, 2015 at 18:32 - Reply

  Hej! Min vän hittade dig av en slump, när hon googlade efter ”framtidsspaning”. Vi är båda 18 och i slutet av en denna stora klump av bestämd tid. Det är första gången jag verkligen känner ett tryckande ”och nu då?” Såhär tids får man ofta frågan vad man ska göra efter gymnasiet, och jag blir osäkrare för varje gång.
  Jag är visserligen glad att jag kan tänka mig göra massor av olika saker. Det är bara så svårt att komma på vad jag vill mest.
  Å ena sidan har jag kommit på att man inte måste göra som alla andra. Utbilda sig och sen jobba en vanlig 40h-vecka. Utan att man kanske kan designa sitt liv på ett annat sätt. Men samtidigt är det skrämmande att inte ha en säker plan.

  Jag ska försöka njuta av den goda tomheten, men har samtidigt svårt att tänka att allt löser sig. För om jag kommer på att jag vill gå en utbildning så är det ju bra att ha sökt den nu så jag bara kan tacka ja.

  Hur skulle du göra om du gick ut gymnasiet nu?

  • Camilla Lebert Hirvi 2 februari, 2015 at 11:45 - Reply

   Hej Isabelle! Jag förstår verkligen att det kan vara svårt att vila i den goda tomheten när du går ut gymnasiet och inte riktigt vet vilken väg som är mest rätt. Det är svårt i vilken ålder som helst att inte riktigt veta vad man vill. Jag tror du behöver gå inåt och känna in i alla fall ville typ av person du är. Älskar du att prata med andra, dvs är du extrovert och hämtar energi i mötet med andra? Eller är du introvert och hämtar din energi inom dig själv och att du behöver en hel del egen tid och reflektion för att få energi? Det kan tex vara viktiga saker att ta med inför det val du ska göra. Om du är extrovert passar ju yrken och jobb som gör att du har mycket kontakt med människor. Är du mer introvert kanske du ska fundera på andra jobb där du får mer egen reflektionstid också. Är du en typisk entreprenörstyp? Gillar du att skapa nya idéer och har du en egen motor där du genomför det du bestämmer dig för? Kanska du då ska funderar mer på att starta eget? Eller jobbar du bäst tillsammans med andra och där du har klara riktlinjer? Då kanske inte driva ett helt eget företag är helt rätt. Sen tycker jag att du behöver få prova också. Man kan alltid ändra sig om du inte har redan nu ett starkt kall om ett yrke som kräver tex en lång utbildning. Oavsett vilket är mitt råd att verkligen gå in i dig själv och lyssna på dig själv mer än på alla andra. Vad tycker du är allra roligast? Vad skulle göra dig stolt om du lyckades med? Var ligger din passion? Vilka är dina starkaste talanger? Lek med de ingredienserna och bygg ihop tänkbara jobb, utbildningar eller annat som du verkligen brinner för. Eller ta ett jobb för att tjäna pengar och bygg din passion vid sidan om till att börja med. Lycka till! Varma hälsningar Camilla

Leave A Comment

GRATIS
MEJLSERIE
Få mejlserien
5 sätt att designa ett liv
med mer frihet
Din information kommer inte att delas med någon tredje part.
FÅ GRATIS mailserie
5 sätt att designa ett
liv med mer frihet!