Tre fokus inför 2017

o-meditation-facebookNu när du blickar framåt på kommande år vill jag ge dig några tankar om tre fokus inför 2017 som kan bidra till din egen utveckling och till ditt drömliv. Mycket händer i samhället och världen och det är lätt att dras med i negativa tankar och mönster men när omvärlden känns osäker är det ännu viktigare att vi har en trygg bas inom oss. Därför tror jag på att fokusera på tre saker som kan stärka den inre tryggheten.

boatDen första delen är tillit. Om vi kan skapa och uppleva både tillit till oss själva precis som vi är, att vi duger utan några prestationer, att vi är bra som vi är, skapar vi inom oss en trygghet som är viktig att gå in i när det blåser runt oss. En del använder sig av mindfulness eller meditation eller bara att stilla sig varje dag en stund och affirmera eller välja att tänka några goda tankar om sig själv. Förutom den djupare tilliten till dig själv oavsett vad du gör, kan du också fokusera på att känna tillit till din egen förmåga att göra saker, att handla. Att det är möjligt fairway-buoy-blogför dig att uppnå den eventuella förändring du vill få till, den utveckling du längtar efter, oavsett hur stor eller liten den är. Om du kan uppleva dessa två olika känslor av tillit till dig själv blir det lättare att känna tillit också till andra människor. Då är du stark och trygg i vem du är och vad du vill och blir ännu mer öppen och nyfiken på andra. Då vet du att du kan välja hur du påverkas av andra, när du vill påverkas och när du inte vill det. Tillit är en av de viktigaste fokusområdena när det stormar runt oss. Den blir som en boj som är fast förankrad i botten av havet även om orkanvindar blåser. Så affirmera gärna tillit som ett fokusområde.

919258-poster-p-1-design-thinking-what-is-itDet andra fokusområdet är reflektion. När vi får höra olika nyheter från media och andra människor är det lätt att bara reagera utan att reflektera på djupet vad det är som sker och också om det jag hör är viktigt att jag ens lägger fokus på. Det är första steget. Är detta något viktigt? Om ja, lägg i så fall tid på att reflektera mer på djupet. Vi behöver kunna se både det ljusa och det mörka för att förstå båda och, och kunna välja det ljusa lättare. För din utvecklings skull är det också viktigt med självreflektion. Jag skulle säga att detta är ett av de områdena som är viktigt för att vi ska kunna skapa världsfred. Vi är verkligen inga perfekta varelser men om vi kan reflektera över oss själva utan att varken klanka ner på oss själva för mycket eller lyfta oss till onödiga höjder för att skyla över eventuell dålig självkänsla kommer vi att kunna utveckla oss lite hela tiden. Genom självreflektion ser vi på oss själva utifrån och kan ta mer medvetna val i varje stund. Då kan vi också lättare ta oss till det mål vi har och bli den person vi innerst inne är. Vi kan vara vårt bästa jag ännu oftare. Så praktisera gärna självreflektion dagligen.

imagesDet tredje fokusområdet är att våga sätta stora mål och visioner för oss själva. Precis som Martin Luther King sa: "Det är vårt ljus inte vårt mörker som skrämmer oss mest". Många av oss har svårt att tänka riktigt stora tankar om oss själva och vad vi vill åstadkomma, bli eller hur vi vill leva. Bara genom att inte våga tänka och skapa visionsbilder har vi redan där begränsat oss själv. "Inte kan väl jag" "Vem är jag att tro att jag ska kunna" "Tro inte att du är något" Många hinder dyker upp inom oss när i försöker bryta igenom våra egna inre tak av att våga tänka stort.

img_6289Så nu inför 2017, om du vill utmana dig själv, vilken riktigt stor tanke, plan, vision, vilket mål vill du våga tänka? Kanske för första gången? Själv har jag lyckats bryta igenom mitt eget tak många gånger och lyckats tro på det som jag förut trodde var omöjliga tankar om mig själv eller det liv jag vill leva. Men jag har bevisat för mig själv gång på gång att vågar jag bara börja tänka det och verkligen tro på det så är det så mycket enklare att också lyckas. Nu senast för någon vecka sen hittade jag ännu ett område, en tanke där jag upptäckte att jag har begränsningar. Genom affirmationer och positiva tankar, genom att syna mina begränsningar och hinder har jag nu skapat ännu en ny vision, en ny målbild, en ny otrolig framtid för mig själv som jag aldrig vågat tänka tidigare. Vad vill du våga tänka för stor tanke om dig själv inför 2017? Om du bryter igenom ditt eget inre tak, vad kan du då lyckas med som du förr inte trott vara möjligt?

Berätta gärna i kommentarerna!

Jag önskar dig ett riktigt fantastiskt tillitsfullt, självreflekterande år där du blir ännu mer ditt bästa jag, i din fulla potential! Du behöver det och världen behöver det!

Gott Nytt År!

Varma hälsningar
Camilla

2016-12-30T05:15:45+00:0030 december, 2016|Designa|5 Comments

5 Comments

 1. Anna ZachriOrs 30 december, 2016 at 07:26 - Reply

  Hej Camilla!

  Tack för dina ord!
  I mig pågår processer kring mina vägar till digital försörjning. Hur kan jag forma mitt liv så att alla bitar hittar sin plats utifrån mitt unika jag?

  ? Jag är på väg…

  Frihet är mitt ledord!

  Tillit
  Tålamod
  Tacksamhet

  GOTT NYTT 2017
  Kram ?

  • Camilla Lebert Hirvi 30 december, 2016 at 11:30 - Reply

   Så underbart Anna! Lycka till och fortsätt visualisera och stå för ditt ledord varje dag så är du där fullt ut snart 🙂
   Gott Nytt År till dig också! Kram

 2. Monessa 30 december, 2016 at 10:51 - Reply

  Tack för orden! Ska börja leda barnyoga för första gången i januari och känner mig lite rädd. Nu blev jag påmind och peppad.Har också en barnbok på gång. Har fått fin feedback från de som provkört men har inte fattat modet att gå vidare. Nu använder jag dina verktyg för att gå vidare <3

  • Monessa 30 december, 2016 at 10:52 - Reply

   *provläst ska det vara förstås ?

  • Camilla Lebert Hirvi 30 december, 2016 at 11:29 - Reply

   Vad spännande! Roligt att du blev peppad. Lycka till!

Leave A Comment

GRATIS
MEJLSERIE
Få mejlserien
5 sätt att designa ett liv
med mer frihet
Din information kommer inte att delas med någon tredje part.
FÅ GRATIS mailserie
5 sätt att designa ett
liv med mer frihet!