Våga leva ditt sanna jag fullt ut

young-man-370-px_1Nu är det dags att våga leva ditt sanna jag fullt ut. De senaste veckorna har temat bland många av de jag coachar och pratar med varit att vara sann. Många berättar om hur trötta de är på att ständigt lägga på en mask, att lyssna på meningslöst ytligt prat som inte ger några djupare relationer och vill sluta med att leva på ytan. En 22-årig kille jag coachat berättar om sin egen inre resa från att ha haft enorma prestationskrav på sig själv redan i mellanstadiet, så svåra att han inte klarade av att gå till skolan på långa perioder. När han blev äldre kände han ofta att det ytliga levernet som många av hans vänner hade inte passade honom. Han började yoga, han började bry sig om sin kropp, sitt sinne och sin själ och gjorde en så stor inre resa att han idag också fått säga nej till alla sina kompisar. Ingen av dem förstår den resa han är inne på och vem han har blivit. Han känner sig så ensam i att våga vara sig själv. Nu ska han börja blogga och berätta sin historia och vet att han då kan inspirera många andra i sin ålder som också längtar efter att vara sitt sanna jag. Samtidigt hoppas han få kontakt med fler likasinnade.

20121130-004844En 30-årig tjej jag coachar berättar en liknande historia. Hon har skalat av alla sina tidigare masker. Hon har blivit vegetarian, hon har slutat sminka sig, hon vill vara sig själv, sitt sanna jag fullt ut. Men hon har också upptäckt att hon inte har någon i sin omgivning att prata med om det som har hänt och omvandlats i henne. Hon har blivit ensam. Båda har hittat mig och har möjlighet att med mig kunna syna sig själva, tydliggöra sina nya värderingar, sina nya visioner framåt i livet. Jag ser dem blomma ut som nya vackra blommor och mina ögon tåras av glädje. När de berättar sina smärtsamma historier om sina bakgrunder och vad som var deras vändpunkter ser jag dem stå i Globen och inspirera många människor. Deras budskap behöver vi höra. Gång på gång. Det går att ta sig genom en smärtsam historia. Det går att förlåta och gå vidare även från det värsta tänkbara. Det går att sluta vara ett offer och fullt ut börja ta ett eget ansvar för sitt liv och våga gå sin egen väg. Även fast man kanske blir ensam i en period. Jag vet att de snart kommer att hitta nya vänner, nya sätt att umgås, nya vägar, nya forum. Eller så skapar de det.

22.jpgJag vet hur det är att följa sin inre sanning. När jag väl tog det steget för 15 år sen gick det inte längre att gå tillbaka. Det fanns ingen väg tillbaka. Eftersom ingen annan har gått på just den stigen jag är inne på så måste jag också vara beredd på att jag går där i djungeln med en machete i handen och slår mig fram. Jag skapar en ny stig som sen andra kan vandra på också. Där kan de sen göra sina egna bi-stigar utifrån den första stigen jag har skapat. Jag behöver ständigt möta min egen rädsla, mina egna tvivel, mina tillkortakommanden men fortsätta ändå. Ibland behöver jag vila lite då armen blir fylld av mjölksyra av att slå mig fram, men sen är jag redo igen. Jag behöver möta ormarna, det okända i djungeln men ständigt bära på min tillit. Tillit till att jag är på rätt väg. Att jag är på MIN väg. Tillit till min egen förmåga att klara mig därute helt själv. Tillit till att jag egentligen inte alls är ensam utan att vi är många, många, många... Att vi alla längtar efter att få vara precis den vi är och bli älskade för det. Bli uppskattade för våra svagheter, för vårt osminkade vackra jag. För det sanna jag som finns där inne och som vi ibland tappar bort mitt i alla måsten, alla masker, alla hemligheter vi med möda försöker dölja.

IMG_1200

Min kära fina vän och ängel på jorden, Malin Berghagen har just idag också skrivit om detta med att vara sann. Läs hennes blogg här. 

Är du ditt sanna jag? Vad behöver du för att hitta in till ditt eget innersta sanna jag? Var ska du börja ta dig in i djungeln med din machete och skapa din egen stig? Vad hindrar dig? Varför börjar du inte redan idag? När du väl vågar ta steget och visa vem du i sanningen är, blir du helt oemotståndlig. Du blir vackrare, du blir lugnare, du blir en magnet.

Innerst inne vet du mycket väl vad du behöver göra. Det finns ingen annan som vet. Vi längtar efter dig! Alla vi andra som vet hur smärtsamt och arbetsamt det är att gå sin egen väg. Men också hur underbart, hur glädjefyllt, hur fantastiskt och att det är den enda rätta vägen. Vi väntar på dig! Kom nu!!!

Varma hälsningar
Camilla

2015-03-13T04:47:45+00:0013 mars, 2015|Inre resurser|9 Comments

9 Comments

 1. Ann 13 mars, 2015 at 08:17 - Reply

  Jaaaa, att stå där,rak som en fura, stolt, säker, stark. Ingen förstår varför jag lägger så mycket tid och energi på att komma någonstans, ”jag har ju det så bra ”….Men jag vet vart jag är på väg, känns tungt ibland, men alternativet är rent ut sagt själsdödande. så jag väljer min väg och hoppas bli en bättre människa för mig och för andra på kuppen! Tack för detta inlägg, Camilla!

  • Camilla Lebert Hirvi 13 mars, 2015 at 10:25 - Reply

   Underbart Ann! Fortsätt att stå där som furan och vik dig inte för stormen! Välj din väg och ha tillit!

 2. ViviAnn Labba Klemensson 13 mars, 2015 at 09:49 - Reply

  Kära Camilla! Så sant det du skriver! Jag vet.
  Jag håller som du vet på med mitt stora kall.
  Det går framåt med små steg och idag är jag
  Tacksam för de små stegen. Förut var jag så prestations-
  Inriktad och ville ha allt klart NU. Men jag har
  accepterat att det får ta längre tid nu när jag är
  Mamma. Tack för att du påminner mig!
  Kram ViviAnn 🙂

  • Camilla Lebert Hirvi 13 mars, 2015 at 10:39 - Reply

   Kära ViviAnn! Ja, du har ett fantastiskt kall och ett steg i taget brukar vara bästa sättet.
   Lycka till med varje steg nu fram till din vision!
   Kram Camilla

 3. Anna-Lena 13 mars, 2015 at 12:24 - Reply

  Jaa, min egen väg till mitt inre rikare liv. Det har blivit tröttsamt med allt ytligt snack med familj, vänner och bekanta. Tänk om jag bara skulle låta bli att prata, bli stum? Öppna munnen när jag hade något vettigt att säga. Samma sak med hörseln, stänga öronen för allt meningslöst babbel, öppna dem igen när det är någon säger något intressant/vettigt. Det är inte lätt att hitta sig själv!

  • Camilla Lebert Hirvi 13 mars, 2015 at 16:41 - Reply

   Ja, Anna-Lena! Som en sorts kommunikations detox 🙂

 4. Annette Forslund 15 mars, 2015 at 21:06 - Reply

  Jaa, vi längtar efter er, jag längtar efter er alla som står där och kikar försiktigt ut i djungeln med macheten i handen. Jag lovar livet blir så himla mycket roligare och när vi är många nog så kommer resten följa med. De kommer se solen som lyser så starkt så det är omöjligt att inte följa den. Våra själars röst håller på att växa sig så stark så snart kommer alla att behöva lyssna. Och jag kommer att stå där och heja på, skratta och dansa och ropa – äntligen !

 5. Pippi 20 maj, 2015 at 20:49 - Reply

  Tack för detta! Min 15-årige son är inte på samma spår som den modiga 22-åringen i ditt inlägg. Det känns som att han är många år äldre än sina 15 år och det gör förstås att han får svårt att relatera till jämnåriga som han upplever inte vill något med sina liv och inte har några visioner. Han är hellre ensam än umgås med dem. Kan du förmedla en länk till 22-åringens blogg till oss? Jag tror min son skulle uppskatta att ta del av en annan ung mans tankar kring just detta att gå sin egen väg och vara sanna jag. Allt gott till dig! /Pippi

  • Camilla Lebert Hirvi 22 maj, 2015 at 20:59 - Reply

   Hej Pippi!
   Härligt att din 15-årong vågar följa sin egen väg trots att han inte kan umgås med de som finns runt omkring honom då. Jag ska försöka få fram blogglänken till er och kontaktar nu 22-åringen.
   Ha det gott!
   Camilla

Leave A Comment

GRATIS
MEJLSERIE
Få mejlserien
5 sätt att designa ett liv
med mer frihet
Din information kommer inte att delas med någon tredje part.
FÅ GRATIS mailserie
5 sätt att designa ett
liv med mer frihet!