young-man-370-px_1Nu är det dags att våga leva ditt sanna jag fullt ut. De senaste veckorna har temat bland många av de jag coachar och pratar med varit att vara sann. Många berättar om hur trötta de är på att ständigt lägga på en mask, att lyssna på meningslöst ytligt prat som inte ger några djupare relationer och vill sluta med att leva på ytan. En 22-årig kille jag coachat berättar om sin egen inre resa från att ha haft enorma prestationskrav på sig själv redan i mellanstadiet, så svåra att han inte klarade av att gå till skolan på långa perioder. När han blev äldre kände han ofta att det ytliga levernet som många av hans vänner hade inte passade honom. Han började yoga, han började bry sig om sin kropp, sitt sinne och sin själ och gjorde en så stor inre resa att han idag också fått säga nej till alla sina kompisar. Ingen av dem förstår den resa han är inne på och vem han har blivit. Han känner sig så ensam i att våga vara sig själv. Nu ska han börja blogga och berätta sin historia och vet att han då kan inspirera många andra i sin ålder som också längtar efter att vara sitt sanna jag. Samtidigt hoppas han få kontakt med fler likasinnade.

20121130-004844En 30-årig tjej jag coachar berättar en liknande historia. Hon har skalat av alla sina tidigare masker. Hon har blivit vegetarian, hon har slutat sminka sig, hon vill vara sig själv, sitt sanna jag fullt ut. Men hon har också upptäckt att hon inte har någon i sin omgivning att prata med om det som har hänt och omvandlats i henne. Hon har blivit ensam. Båda har hittat mig och har möjlighet att med mig kunna syna sig själva, tydliggöra sina nya värderingar, sina nya visioner framåt i livet. Jag ser dem blomma ut som nya vackra blommor och mina ögon tåras av glädje. När de berättar sina smärtsamma historier om sina bakgrunder och vad som var deras vändpunkter ser jag dem stå i Globen och inspirera många människor. Deras budskap behöver vi höra. Gång på gång. Det går att ta sig genom en smärtsam historia. Det går att förlåta och gå vidare även från det värsta tänkbara. Det går att sluta vara ett offer och fullt ut börja ta ett eget ansvar för sitt liv och våga gå sin egen väg. Även fast man kanske blir ensam i en period. Jag vet att de snart kommer att hitta nya vänner, nya sätt att umgås, nya vägar, nya forum. Eller så skapar de det.

22.jpgJag vet hur det är att följa sin inre sanning. När jag väl tog det steget för 15 år sen gick det inte längre att gå tillbaka. Det fanns ingen väg tillbaka. Eftersom ingen annan har gått på just den stigen jag är inne på så måste jag också vara beredd på att jag går där i djungeln med en machete i handen och slår mig fram. Jag skapar en ny stig som sen andra kan vandra på också. Där kan de sen göra sina egna bi-stigar utifrån den första stigen jag har skapat. Jag behöver ständigt möta min egen rädsla, mina egna tvivel, mina tillkortakommanden men fortsätta ändå. Ibland behöver jag vila lite då armen blir fylld av mjölksyra av att slå mig fram, men sen är jag redo igen. Jag behöver möta ormarna, det okända i djungeln men ständigt bära på min tillit. Tillit till att jag är på rätt väg. Att jag är på MIN väg. Tillit till min egen förmåga att klara mig därute helt själv. Tillit till att jag egentligen inte alls är ensam utan att vi är många, många, många... Att vi alla längtar efter att få vara precis den vi är och bli älskade för det. Bli uppskattade för våra svagheter, för vårt osminkade vackra jag. För det sanna jag som finns där inne och som vi ibland tappar bort mitt i alla måsten, alla masker, alla hemligheter vi med möda försöker dölja.

IMG_1200

Min kära fina vän och ängel på jorden, Malin Berghagen har just idag också skrivit om detta med att vara sann. Läs hennes blogg här. 

Är du ditt sanna jag? Vad behöver du för att hitta in till ditt eget innersta sanna jag? Var ska du börja ta dig in i djungeln med din machete och skapa din egen stig? Vad hindrar dig? Varför börjar du inte redan idag? När du väl vågar ta steget och visa vem du i sanningen är, blir du helt oemotståndlig. Du blir vackrare, du blir lugnare, du blir en magnet.

Innerst inne vet du mycket väl vad du behöver göra. Det finns ingen annan som vet. Vi längtar efter dig! Alla vi andra som vet hur smärtsamt och arbetsamt det är att gå sin egen väg. Men också hur underbart, hur glädjefyllt, hur fantastiskt och att det är den enda rätta vägen. Vi väntar på dig! Kom nu!!!

Varma hälsningar
Camilla