Vardagslycka

imagesAtt uppleva och kunna känna vardagslycka sägs vara en av faktorerna till att vi är lyckliga som människor. Jag lyssnade på en expert inom lyckoforskning för en tid sedan och han pratade om vikten av att både kunna känna lycka i det korta perspektivet och i det långa. Häromdagen drabbades jag av en så stark lyckokänsla, som rusade genom kroppen. Jag stannade upp och försökte definiera vad det var som hade utlöst lyckan. Just då var jag ensam, inte med någon och inget särskilt hade hänt. Det var alltså inte den kortsiktiga lyckan av något som händer just nu utan ju mer jag kände efter märkte jag att det var en plötslig insikt om det liv jag har skapat åt mig själv och allt det jag upplever nu och också har upplevt de senaste 15 åren och ser att jag kommer att kunna uppleva långsiktigt framåt som dök upp i mitt medvetande. Hela dagen gick jag omkring och log för mig själv och fyllde mig med lyckokänslan. När jag reflekterade ännu mer insåg jag att det var flera ingredienser som dök upp som jag kände tacksamhet för och som var med och skapade min vardagslycka.

images 2En ingrediens är att jag upplever så stor frihet i det liv jag lever idag. Frihet i att kunna bo var jag vill, kunna arbeta när, hur och med vad jag vill, frihet i att ändra mig om jag vill, frihet i att snabbt byta perspektiv, land, typ av liv. Friheten som har gjort att jag väljer att ofta bo på varma, sköna, vackra platser med härliga människor runtomkring mig. Friheten är för mig en av de allra allra viktigaste ingredienserna för lycka.

Det andra är känslan av att jag har tagit fullt ansvar för mitt eget liv och min lycka. Insikten om att jag verkligen både för länge sedan och ännu idag vandrar på en stig som är bara min, som jag själv har skapat och återskapar varje dag, är en berusande känsla. Ingen annan styr mina val mer än mina nära och kära och deras välgång och val som jag och de anpassar till varandra på bästa sätt. Ansvaret för mitt eget liv och känslan att det verkligen är jag som styr helt och hållet är fantastisk och en stor del av varför jag upplever lycka.

CamillaLebert2015-7571 kopiaJag insåg att upplevelsen av att känna denna frihet inte har med pengar att göra alls. Givetvis påverkar det att jag inte sitter i en stor skuldfälla och är helt skuldfri men trots att jag inte har en stor pott på banken har tilliten till att jag skapar pengar längs med vägen, den tilliten och insikten att det går, blivit så stark att rädslan för brist på pengar är borta. I och med att den rädslan är borta är jag fri. Fri från rädsla och fylld av tillit. Tilliten betyder inte att jag naivt tror att bara det bästa alltid kommer att hända mig. Givetvis har jag genom åren inte alltid upplevt enbart positiva faser. Svåra perioder har dykt upp på olika sätt och jag vet att livets olika skeden och upp-och nergångar drabbar oss alla och också mig. Men jag väljer att njuta fullt ut just nu då jag inte har någon större svårighet eller någon stark längtan någon annanstans. Just nu är allt bra. Just nu är det jag har och det är en otrolig gåva.

Laughing-Friends-2_thumb3När sedan någon gång en tillfällig lycka dyker upp, kanske i mötet med någon av mina nära och kära och mina vänner. Eller någon okänd person. Eller tack vare en händelse. Då förstärks min lyckokänsla. Då tar den kortsiktiga lyckan över och jag njuter av rushen i kroppen som far runt i alla mina celler. Att då också kunna stanna upp och verkligen njuta av min egen upplevelse är underbart. Likväl som jag stannar upp och är fullt ut i min lyckokänsla är det för mig lika viktigt att våga stanna upp också i de jobbiga känslorna som kommer. När jag stannar där och betraktar det som är, det jag upplever och känner kan jag sen också njuta mycket mer när jag känner de positiva känslorna. Jag kan också numera oftare lyfta mig själv och se att det negativa som händer mig kan jag komma att se meningen med senare. Även om det är svårt just då i stunden så kan den svårigheten bli det som verkligen har skapat något viktigt i mitt liv.

DSC_0583Så just nu känner jag mig fylld av kärlek och tacksamhet. Till mig själv. Till mitt liv. Till dig och alla fantastiska människor som jag varje dag coachar och får följa på deras väg till att skapa deras drömliv. Till den lycka jag känner. I det stora och i det lilla.

Hur och när upplever du starka lyckokänslor? Har du upptäckt när de dyker upp och varför?
Berätta gärna i kommentarerna!

Varma hälsningar
Camilla

2015-09-20T16:26:43+00:0020 september, 2015|Inre resurser|7 Comments

7 Comments

 1. Madde 20 september, 2015 at 18:00 - Reply

  Hej Camilla
  Har lämnat Dalarna och har kommit till Skåne.. En liten bit på min väg som Digital nomad.. De är bara 1,5 mil till bron över till Danmark och VÄRLDEN
  Upp och Ner så är livet.. Är så tacksam att jag är här med tak över huvudet.. De måste man i Norden..Så jag hoppas att den tacksamheten färgar av sig på resten av de jag vill ska fungera… Tro hopp kärlek

 2. Camilla Lebert Hirvi 20 september, 2015 at 21:18 - Reply

  Vad härligt! Lycka till på vägen till att bli en Dino 🙂

 3. Linda 21 september, 2015 at 12:54 - Reply

  Hej Camilla! Jag läser din blogg emellanåt och blir inspirerad. Jag var även med på ett av dina webbinarier. Även om mitt mål inte är att bli en digital nomad så är mitt mål att känna mig mer fri. Jag sade upp mig från min arbetsplats i våras, utan att ha något nytt jobb. Jag gav mig själv tilliten att det skulle ordna sig. Det blev startpunkten för mig, startpunkten att våga göra det där jag egentligen vill göra. Jag hittade ett nytt arbete på halvtid som jag känner mig väldigt nöjd mig, kurator på ett sjukhus som arbetar med ett nytt projekt inom första linjens psykiatri för barn och unga. Nytt för mig, men ändå inom mitt område. Så det ger mig viss trygghet och en fast inkomst. Sedan startade jag eget företag. Det bästa jag gjort! Nu har jag egen verksamhet för psykoterapi och parsamtal samt håller i skrivarkurser – grundkurser inom skönlitterärt skrivande. Plötsligt står jag här med ett liv jag verkligen vill leva! Jag har under flera år gått och smididit planer, önskat och längtat, men inte gjort någon förändring. Nu sker allt samtidigt och för tillfället lever jag i en härligt kreativ period i mitt liv som jag verkligen saknat. Det är så befriande att känna att jag kan göra det jag vill och att det fungerar. Jag arbetar inte heltid, utan ger både mig själv och min familj mer tid. Äntligen!

  • Camilla Lebert Hirvi 21 september, 2015 at 13:17 - Reply

   Hej Linda! Så roligt att höra din fantastiska historia hur du har skapat ett nytt liv med mer frihet och ännu mer glädje. Det du gjorde var ju att våga släppa taget, att våga skala av och utifrån det utrymme du skapade hittade du en helt ny väg vidare som är mer i enlighet av det liv du vill leva. Tack för att du delar med dig av din inspirerande historia! Lycka till framåt! Varma hälsningar Camilla

 4. Annette Forslund 23 september, 2015 at 09:19 - Reply

  Hej fina Camilla. Jag har precis kommit hem ifrån en liten resa till Zurich.Och jag kan känna en sådan lycka för att jag får skratta och busa så mycket med mina galna kompisar. I två dar levde vi efter ”det är bättre att be om ursäkt än om lov” och vi fick vara med om så mycket kul. Träffade så många nya människor, riktiga möten inte ”prata om vädret möten”. Livet blir så mycket lyckligare för mig när jag kliver utanför matrix. Vi skrattade så mycket så en hel spårvagn med människor började skratta. Så nu sitter jag här och bara bubblar av lycka, Helt enkelt för att jag är jag och har kontakt med min livsenergi, slipper gå till ett 8-17 jobb och är helt övertygad om att jag är arkitekten i mitt eget liv. Tack för ditt härliga inlägg.

  • Camilla Lebert Hirvi 23 september, 2015 at 17:11 - Reply

   Hej fina Annette!
   Ååå så härligt! Jag ser er gapskrattandes i spårvagnen och hur ni spred er glädje. Underbart! Ja, att vara arkitekten i sitt liv och bygga livet som passar oss själva bäst är en magiskt stark känslan. Kram

 5. Anette Bernklo 23 oktober, 2015 at 21:55 - Reply

  Det här inlägget fick rakt in i mitt hjärta! TACK Camilla <3
  MVH Anette

Leave A Comment

GRATIS
MEJLSERIE
Få mejlserien
5 sätt att designa ett liv
med mer frihet
Din information kommer inte att delas med någon tredje part.
FÅ GRATIS mailserie
5 sätt att designa ett
liv med mer frihet!