Yoga och upplevelseresa till Sydafrika med Malin Berghagen2018-09-30T08:38:51+00:00

Yoga och upplevelseresa till Sydafrika.

19-26 oktober 2019.

Kursledare: Malin Berghagen & Camilla Lebert Hirvi
OM OSS.

Malin Berghagen och Camilla Lebert Hirvi Yoga SydafrikaMalin & Camilla har tillsammans arrangerat yoga resor i över 15 år i både Europa och Asien. Nu har de bestämt sig för att upptäcka Kapstaden och Sydafrika tillsammans med er. Vi vill tillsammans ge dig den perfekta mixen av vad Kapstaden har att erbjuda och samtidigt njuta av härliga yogapass. Under resan kommer vi tillsammans upptäcka mycket av det som måste bockas av under sin vistelse i Kapstaden, och det finns även tid att på egen hand upptäcka Kapstaden på ditt egna vis.

Följ med oss till Sydafrika och Kapstaden och våga utmana dig själv och prova något nytt. Var modig och inspireras av Malin och hennes pojkvän Martin som är uppväxt i Sydafrika samt Camilla och Eric som alla fyra har valt att släppa taget om gamla invanda mönster, leva livet utanför sin tidigare komfortzon och ständigt utmanar sig själva.

Yoga och upplevelseresa till Sydafrika.

19-26 oktober 2019.

Kursledare: Malin Berghagen & Camilla Lebert Hirvi
OM OSS.

Malin Berghagen och Camilla Lebert Hirvi Yoga SydafrikaMalin & Camilla har tillsammans arrangerat yoga resor i över 15 år i både Europa och Asien. Nu har de bestämt sig för att upptäcka Kapstaden och Sydafrika tillsammans med er. Vi vill tillsammans ge dig den perfekta mixen av vad Kapstaden har att erbjuda och samtidigt njuta av härliga yogapass. Under resan kommer vi tillsammans upptäcka mycket av det som måste bockas av under sin vistelse i Kapstaden, och det finns även tid att på egen hand upptäcka Kapstaden på ditt egna vis.

Följ med oss till Sydafrika och Kapstaden och våga utmana dig själv och prova något nytt. Var modig och inspireras av Malin och hennes pojkvän Martin som är uppväxt i Sydafrika samt Camilla och Eric som alla fyra har valt att släppa taget om gamla invanda mönster, leva livet utanför sin tidigare komfortzon och ständigt utmanar sig själva.

Yoga och upplevelseresa till Sydafrika.

19-26 oktober 2019.

Kursledare: Malin Berghagen & Camilla Lebert Hirvi
OM OSS.

Malin Berghagen och Camilla Lebert Hirvi Yoga Sydafrika

Malin & Camilla har tillsammans arrangerat yoga resor i över 15 år i både Europa och Asien. Nu har de bestämt sig för att upptäcka Kapstaden och Sydafrika tillsammans med er. Vi vill tillsammans ge dig den perfekta mixen av vad Kapstaden har att erbjuda och samtidigt njuta av härliga yogapass. Under resan kommer vi tillsammans upptäcka mycket av det som måste bockas av under sin vistelse i Kapstaden, och det finns även tid att på egen hand upptäcka Kapstaden på ditt egna vis.

Följ med oss till Sydafrika och Kapstaden och våga utmana dig själv och prova något nytt. Var modig och inspireras av Malin och hennes pojkvän Martin som är uppväxt i Sydafrika samt Camilla och Eric som alla fyra har valt att släppa taget om gamla invanda mönster, leva livet utanför sin tidigare komfortzon och ständigt utmanar sig själva.

Malin Berghagen, Martin Charlton, Camilla och Eric Lebert Hirvi Yoga Sydafrika

Under resans gång ger de fyra en workshop och berättar om sina yttre och inre resor. De inspirerar dig till att vara modig och att våga göra förändringar om du behöver det. Malin och Camilla med sina män vill också uppmana dig att uppleva livet och världen medan du kan. Som par, med vänner, med barn eller ungdomar eller själv, vilket som är viktigt för dig just nu. Alla fyra har drabbats av livet och mist nära och kära och har stärkts av insikten att det är viktigt att leva livet fullt ut medan vi kan, dag för dag.

Malin Berghagen leder yogan på morgonen och är en mycket uppskattad och inkännande yogalärare sedan många år och erbjuder kurser runt om i Sverige och utomlands. Så här säger Malin om yoga: Yogan ger mig mod att utforska allt som är jag. Och en av dessa delar är inte bara den fysiska kroppen och att äta rätt. Det är att våga möta sina inre rum, se vem man verkligen är och våga kliva ut i det fullt ut. "Att leva sin sanning". Malin har skapat sin egen yoga som hon har hämtat inspiration från framför allt Hatha yogan och Ashtangan men också Rocket yoga.

Martin Charlton är engelsmannen som växte upp i Kapstaden. Han har utmanat sig själv många gånger, släppt taget och ändrat livsstil och har nu bott i Sverige i många år. I Sverige har han byggt upp det mycket populära upplevelseföretaget Liveit.se. Tillsammans med Malin lockar han oss till att ständigt utmana oss själva genom upplevelser och finns med Malin som stöd under yogapassen.

Camilla Lebert Hirvi är Livsdesigner, Coach och Par-terapeut och brinner för att människor ska hitta sin egen inre kompass, sin passion och följa den så att de blir sitt sanna jag och lever fullt ut. Själv sålde hon och hennes familj allt de hade för 18 år sen och har sedan dess levt som nomader, med få materiella saker växelvis mellan Thailand och Grekland. Camilla erbjuder under resan coachande samtal där du kan få stöd i att designa ditt liv enligt det du drömmer om oavsett om det handlar om egen personlig utveckling, livsstil, relationer eller sysselsättning.

Eric Lebert Hirvi släppte taget om allt i sitt liv och följde med Camilla till Thailand för 13 år sedan och bytte ut allt gammalt mot nytt. Han är Reflexolog (en sorts zonterapi) och utbildad av en kinesisk mästare. Han kommer under veckan att erbjuda behandlingar. Eric jobbar utifrån att det kroppsliga hänger ihop med både det muskulära och det inre samt det känslomässiga. Under behandlingen kommer du att få tips på hur du kan behandla dig själv och skapa ett helhetstänk när det gäller hälsan.

Kapstaden.

Smeknamn moderstaden.

KAPSTADEN är Sydafrikas näst största storstadsområde (efter Johannesburg), med 3,5 miljoner invånare i storstadskommunen, Staden går även under smeknamnet moderstaden (afrikaans: moederstad engelska: mother city). Staden är belägen på Atlantkusten i den sydvästra delen av landet.

Kapstaden är känt för sin avspända atmosfär och sitt aktiva nattliv. Stadens lokalbefolkning (så kallade ”Capetonians”) finner alltid en orsak till att njuta av livet i stort, vilket troligen är huvudorsaken till det rika utbudet på restauranger, barer och nattklubbar. Medan Johannesburg är känt för för sina kostymklädda karriärister är Kapstaden är känt för sina konstärer, kreatörer, artister, surfare, klättrare och folk i stort som valt denna stad för att maximera sin livskvalitet!

Program.

Dag 1 - 19 oktober 2019

På eftermiddagen när vi alla har anlänt är det dags att besöka Kapstadens mest kända landmärke, Table Mountain. På toppen av berget får gästerna uppleva solnedgången samtidigt som de har panoramisk utsikt över Kapstaden och närliggande områden.

På kvällen är det välkomstmiddag på exotiska Gold Restaurant www.goldrestaurant.co.za . Under kvällen får vi avnjuta mat och underhållning (sång, dans & trummning) från olika delar av Afrika. Det avnjuts ett antal rätter från det Afrikanska och Kap-Malaysiska köket. Inför varje rätt introduceras vilken del av Afrika som maten kommer ifrån.

Dag 2 - 20 oktober 2019

Vi börjar morgonen med ett yogapass. Efter en härlig frukost åker vi på en guidad dagstur söderut längs Kaphalvön. På vägen ner åker vi längs den vackra kustvägen Chapmans Peak Drive och under dagen gör vi stopp på bl a Godahoppsudden och Cape Point.

Gemensam lunch äter vi på en fiskrestaurang vackert belägen vid havet.

Bussen stannar till längs vägen i Boulders Beach där vi får lite egen tid att strosa runt och hälsa på de Sydafrikanska pingvinerna. Se till att ta med badkläder, men det gäller inte för badkrukan då det kan vara ca 18 C i havet.

Kvällen är fri för egna aktiviteter och middag sker på egen hand.

Dag 3 - 21 oktober 2019

På morgonen yoga följt av frukost på det hotellet du bor på.

Under sen eftermiddag håller Malin och Camilla en workshop med sina män och berättar sina historier om mod, att gå utanför komfortzonen och leva livet fullt ut. Inspireras till att skapa nya vägar i ditt liv framåt!

Dag på egen hand.

Notera! Närmare in på resan kommer vi komma med förslag på utflykter du kan anmäla dig till.

Förslag på några aktiviteter i Kapstaden

 • Halvdagstur till fängelseön Robben Island där Mandela satt fängslad under många år.
 • Vithajsdykning i Gansbaai för de modiga.
 • Surflektion i Kapstadens “surfers paradise” Muizenberg.
 • Afrikansk marknad (afrikanskt hantverk) på Green Market Square (mitt i stan) varje.
 • Strandliv på Clifton beach, Camps Bay beach eller någon av de många stränderna längs med False Bay.
 • Spela golf på någon av världsklassbanorna i och omkring Kapstaden.
 • Slappna av med en öl och lite shopping bland pubar och butiker i V&A i Waterfront.

Dag 4 - 22 oktober 2019

På morgonen yoga och efter frukosten bär det av mot det Sydafrikanska vinlandet där vi får besöka tre vingårdar för att uppleva sydafrikansk vinkonst när den är som bäst. Turen inkluderar ett mer omfattande besök och en tur i en vinkällare. På nästa vingård får vi avnjuta en fin lunch och på den tredje vingården utföra en så kallad informell vinprovning vilket är en lite kortare variant.

Middag på egen hand.

Dag 5 - 23 oktober 2019

Idag är en helledig dag också från yogan så möjligheten finns att åka på en heldagsutflykt med tidig start.

Notera! Närmare inpå resan kommer vi komma med förslag på utflykter du kan anmäla dig till.

Middag på egen hand.

Dag 6 - 24 oktober 2019

Vi börjar morgonen med yoga och frukost på hotellet innan vi åker ut till kåkstäderna. Vi besöker några av välgörenhetsorganisationen A Reaching Hands projekt ute i kåkstäderna www.areachinghand.com . Den här dagen får vi lära oss mer om kulturskillnaderna i landet och se hur stor del av landets befolkning lever. En fantastisk och omtumlande upplevelse! Ett levande bevis på att materiell välfärd inte alltid är receptet för lycka.

Gemensam lunch äter vi i kåkstaden Khayelitsha på restaurangen 4 Roomed eKasi Culture, där vi får prova på traditionell kåkstadsmat med en Fine Dining twist. Maten och dess bakgrund presenteras av Abigail, en minst sagt inspirerande kvinna som är uppväxt i kåkstäderna under Apartheid och använder sina minnen från uppväxten som inspiration till sin matlagning.

Kvällen är fri för egna aktiviteter och middag sker på egen hand.

Dag 7 - 25 oktober 2019

På morgonen yoga följt av frukost på hotellet.

Dag på egen hand.
Notera! Närmare inpå resan kommer vi komma med förslag på utflykter du kan
anmäla dig till.

Efter en härlig dag på egen hand beger vi oss till den populära restaurangen Grand on the beach www.grandafrica.com som ligger precis vid havet, nära V&A Waterfront. Ägarna har skapat en strand med skön ”sanden mellan tårna”-känsla samtidigt som det bjuds på utsökt mat från deras förstklassiga kök. En fantastiskt plats att spendera sin sista kväll på i Kapstaden!

Dag 8 - 26 oktober 2019

På morgonen frukost på hotellet och sedan är det dags för utcheckning.

Därefter har vi dagen fri och äter lunch på egen hand innan det är dags att bege sig till flygplatsen.

Transfer till flygplatsen under dagen.

PRAKTISKT INFORMATION & ANMÄLAN

Praktisk info.

Vi bor nära havet...

Period
19-26 oktober 2019

Flyg
OBS! Vänta med att boka flyg tills vi kontaktar dig och ger klartecken att resan blir av, minimiantalet är 12 personer.
Vid bekräftelse om plats bokar du flyg på egen hand. Du bokar din flygbiljett med valfritt flygbolag. Bästa tipset är att du går in via www.momondo.se som ger dig alla tänkbara möjligheter. Kom ihåg att alltid boka flyget med ett avbeställningsskydd!

Boende
Vi har tagit fram 2 boende alternativ. Yoga passen hålls på President Hotel och frukost äter man på det hotellet man bor.

President Hotel  är ett 4 stjärnigt hotel som ligger med 1 minuts promenad från den berömda ”Sea Point Promenade”, idealiskt för löparrundor längs kustlinjen och tillgänglighet till utomhus gym. Rummen är luftiga och moderna och hotellet har även en härlig pool med vacker havsutsikt. De vackra stränderna i Clifton ligger endast 10 minuters trevlig promenad från hotellet. Här kan man välja att bo i rum med havs- eller bergsutsikt.
www.presidenthotel.co.za

Protea Hotel Sea Point är ett 3 stjärnigt nyrenoverat hotell centralt beläget i Sea Point nära den berömda “Sea Point Promenade”, idealiskt för löparrundor längs kustlinjen. Hotellet har en pool och gångavstånd till butiker, barer och restauranger. Detta hotell ligger med 10-minuters gångavstånd från President Hotel.
www.protea.marriott.com

Kostnad
Se nedan vad som ingår och inte ingår i nedanstående priser, angivna i Sydafrikanska rand. Om du är intresserad av att åka med familjen ges pris mot förfrågan.

PRESIDENT
Price per person in mountain-facing room (sharing): ZAR 38 543/pp
Price per person in mountain-facing room (single): ZAR 48 553/pp
Price per person in sea-facing room (sharing): ZAR 39 873/pp
Price per person in sea-facing room (single): ZAR 50 653/pp

PROTEA SEA POINT
Price per person in superior room (sharing): ZAR 31 578/pp
Price per person in superior room (single): ZAR 34 903/pp

Inklusive
6 st Yogapass med Malin Berghagen
En workshop om mod och att gå utanför sin komfortzon med Malin, Martin, Camilla och Eric.
Boende (7 nätter) inkl. frukost
Transfer från/till flygplatsen
Bagagebärare på flygplatser och hotell (obligatoriskt)
Samtliga transporter i programmet
Vatten ombord på bussen
Mat och dricks till busschaufför
SAT- utbildad lokalguide under hela resan och dricks till guiden
Samtliga gemensamma luncher och middagar enligt programmet (inkl. 10% dricks)
Samtliga inträden under utflykter enligt program

Exklusive
Flygbiljetter
Måltider på egen hand
Aktiviteter på egen hand
Dricks till hotellpersonal
Reseförsäkring och avbeställningsskydd, kan köpas via ERV - www.erv.se

Betalning

 • Vid bokning - 10% i anmälningsavgift
 • 90 dagar innan - 50% av totalbeloppet ska vara betalt
 • 30 dagar innan – 100% av totalbeloppet ska vara betalt

Anmälan
Fyll i kontaktformuläret

Avbeställningsvillkor

 • Vid bokning – 10% är ej återbetalningsbart
 • 90 dagar innan – 25% av totalbeloppet är ej återbetalningsbart
 • 60 dagar innan – 50% av totalbeloppet är ej återbetalningsbart
 • 30 dagar innan – 100% av totalbeloppet är ej återbetalningsbart

Ta med en yogamatta och en filt/sarong som kan vara skön att vila under!

Speciella önskemål
Om du har några speciella önskemål eller medicinska problem är det bra om du kontaktar oss innan. För praktisk information kontakta bokning@camillaleberthirvi.se

Varmt välkommen till en upplevelserik och inspirerande resa!

Dennis Jonsson MyChoice Sydafrika Vi samarbetar med MyChoice Sydafrika som är en lokal researrangör baserad i Kapstaden. De fokuserar på sina gästers individuella behov och värdesätter att ge dem en bredare upplevelse av Kapstaden än de klassiska turistattraktionerna.

Alla vet att Taffelberget är väl värt ett besök medan det är betydligt svårare att få information om de lokala marknaderna, konserterna, vandringarna, restaurangerna och så vidare. Vi är alltid uppdaterade och vet vad som är pågång i Kapstaden eftersom vi bor här och älskar livet i den här staden.

Jag, Dennis Jonsson, är grundaren av MyChoice Sydafrika. Jag är från Sverige och har stor erfarenhet av att planera och arrangera resor åt resenärer till södra Afrika. Efter 6 år i Kapstaden och i den lokala resebranschen brinner jag fortfarande för den här platsen och vad jag arbetar med.

Anmälan.

Vi svarar dig inom 24 tim på vardagar.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefon

Hotell
President hotellProtea Hotel Sea Point

Ditt meddelande (Om du har speciella önskemål skriv det här)

Hantering av personuppgifter Jag samtycker till hantering av personuppgifter. För att få kontakt med Camilla Lebert Hirvi behöver du lämna ifrån dig personuppgifter som består av Namn, E-postadress och Telefon.

Vad blir

Praktisk info.

Vi bor nära havet...

Period
19-26 oktober 2019

Flyg
OBS! Vänta med att boka flyg tills vi kontaktar dig och ger klartecken att resan blir av, minimiantalet är 12 personer.
Vid bekräftelse om plats bokar du flyg på egen hand. Du bokar din flygbiljett med valfritt flygbolag. Bästa tipset är att du går in via www.momondo.se som ger dig alla tänkbara möjligheter. Kom ihåg att alltid boka flyget med ett avbeställningsskydd!

Boende
Vi har tagit fram 2 boende alternativ. Yoga passen hålls på President Hotel och frukost äter man på det hotellet man bor.

President Hotel  är ett 4 stjärnigt hotel som ligger med 1 minuts promenad från den berömda ”Sea Point Promenade”, idealiskt för löparrundor längs kustlinjen och tillgänglighet till utomhus gym. Rummen är luftiga och moderna och hotellet har även en härlig pool med vacker havsutsikt. De vackra stränderna i Clifton ligger endast 10 minuters trevlig promenad från hotellet. Här kan man välja att bo i rum med havs- eller bergsutsikt.
www.presidenthotel.co.za

Protea Hotel Sea Point är ett 3 stjärnigt nyrenoverat hotell centralt beläget i Sea Point nära den berömda “Sea Point Promenade”, idealiskt för löparrundor längs kustlinjen. Hotellet har en pool och gångavstånd till butiker, barer och restauranger. Detta hotell ligger med 10-minuters gångavstånd från President Hotel.
www.protea.marriott.com

Kostnad
Se nedan vad som ingår och inte ingår i nedanstående priser, angivna i Sydafrikanska rand. Om du är intresserad av att åka med familjen ges pris mot förfrågan.

PRESIDENT
Price per person in mountain-facing room (sharing): ZAR 38 543/pp
Price per person in mountain-facing room (single): ZAR 48 553/pp
Price per person in sea-facing room (sharing): ZAR 39 873/pp
Price per person in sea-facing room (single): ZAR 50 653/pp

PROTEA SEA POINT
Price per person in superior room (sharing): ZAR 31 578/pp
Price per person in superior room (single): ZAR 34 903/pp

Inklusive
6 st Yogapass med Malin Berghagen
En workshop om mod och att gå utanför sin komfortzon med Malin, Martin, Camilla och Eric.
Boende (7 nätter) inkl. frukost
Transfer från/till flygplatsen
Bagagebärare på flygplatser och hotell (obligatoriskt)
Samtliga transporter i programmet
Vatten ombord på bussen
Mat och dricks till busschaufför
SAT- utbildad lokalguide under hela resan och dricks till guiden
Samtliga gemensamma luncher och middagar enligt programmet (inkl. 10% dricks)
Samtliga inträden under utflykter enligt program

Exklusive
Flygbiljetter
Måltider på egen hand
Aktiviteter på egen hand
Dricks till hotellpersonal
Reseförsäkring och avbeställningsskydd, kan köpas via ERV - www.erv.se

Betalning

 • Vid bokning - 10% i anmälningsavgift
 • 90 dagar innan - 50% av totalbeloppet ska vara betalt
 • 30 dagar innan – 100% av totalbeloppet ska vara betalt

Anmälan
Fyll i kontaktformuläret

Avbeställningsvillkor

 • Vid bokning – 10% är ej återbetalningsbart
 • 90 dagar innan – 25% av totalbeloppet är ej återbetalningsbart
 • 60 dagar innan – 50% av totalbeloppet är ej återbetalningsbart
 • 30 dagar innan – 100% av totalbeloppet är ej återbetalningsbart

Ta med en yogamatta och en filt/sarong som kan vara skön att vila under!

Speciella önskemål
Om du har några speciella önskemål eller medicinska problem är det bra om du kontaktar oss innan. För praktisk information kontakta bokning@camillaleberthirvi.se

Varmt välkommen till en upplevelserik och inspirerande resa!

Dennis Jonsson MyChoice Sydafrika

Vi samarbetar med MyChoice Sydafrika som är en lokal researrangör baserad i Kapstaden. De fokuserar på sina gästers individuella behov och värdesätter att ge dem en bredare upplevelse av Kapstaden än de klassiska turistattraktionerna.

Alla vet att Taffelberget är väl värt ett besök medan det är betydligt svårare att få information om de lokala marknaderna, konserterna, vandringarna, restaurangerna och så vidare. Vi är alltid uppdaterade och vet vad som är pågång i Kapstaden eftersom vi bor här och älskar livet i den här staden.

Jag, Dennis Jonsson, är grundaren av MyChoice Sydafrika. Jag är från Sverige och har stor erfarenhet av att planera och arrangera resor åt resenärer till södra Afrika. Efter 6 år i Kapstaden och i den lokala resebranschen brinner jag fortfarande för den här platsen och vad jag arbetar med.

Anmälan.

Vi svarar dig inom 24 tim på vardagar.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefon

Hotell
President hotellProtea Hotel Sea Point

Ditt meddelande (Om du har speciella önskemål skriv det här)

Hantering av personuppgifter Jag samtycker till hantering av personuppgifter. För att få kontakt med Camilla Lebert Hirvi behöver du lämna ifrån dig personuppgifter som består av Namn, E-postadress och Telefon.

Vad blir

SUGEN PÅ ATT FÖRLÄNGA RESAN

Safari.

Safari nära Kapstaden

Safari är en fantastisk 3-5 dagars upplevelse och kan enkelt läggas till före eller efter din vistelse i Kapstaden. Vi rekommenderar stark att du inte bokar några av de safariupplevelser som finns i närheten av Kapstaden eftersom de inte ä lika autentiska. Den närmsta safariupplevelsen som vi rekommenderar börjar fyra timmar öster om Kapstaden. Något vildare är Pilanesberg National Park och Madikwe Game Reserve som ligger norr om Johannesburg. Den sista och mest omtalade safariupplevelsen i Sydafrika är Kruger National Park som ligger 500 km öst om Johannesburg.

Vi skräddarsyr ditt Safari i Sydafrika och det kostar inte mer än om du skulle bokat på egen hand!”
Skicka din förfrågan till Dennis@MyChoiceTravel.co.za

Garden Route

Garden Route är en annan trevlig upplevelse att avnjuta före eller efter vistelsen i Kapstaden. Det bästa är att hyra en bil och köra de 700 km från Kapstaden till Port Elizabeth och flyga därifrån. Det är viktigt att ha tillräckligt med tid för att kunna njuta till fullo av den här upplevelsen och vi föreslår 4-6 nätter för att få ut så mycket som möjligt av den här vackra delen av världen.

Vi skräddarsyr din Sydafrikaresa och det kostar inte mer än om du skulle bokat på egen hand!
Skicka din förfrågan till Dennis@MyChoiceTravel.co.za

GRATIS
MEJLSERIE
Få mejlserien
5 sätt att designa ett liv
med mer frihet
Din information kommer inte att delas med någon tredje part.
FÅ GRATIS mailserie
5 sätt att designa ett
liv med mer frihet!