20560266_mlHär kommer nu 5 steg till att finna meningen med livet. Varför är det ens viktigt att finna svaret på vad som är meningen med vårt liv? Forskning har visat att de som vet vad de är ämnade för, de som känner ett starkt inre kall, de som använder sin passion och sina talanger så att de bäst kommer till sin rätt, är också lyckligare. De är mer nöjda med sitt liv. De är tryggare. De är mer balanserade. De är mer sig själva. Mer sanna. Här kan du nu göra testet om du har funnit det som är meningen med ditt liv. Du, som känner tydligt att du ännu inte har hittat rätt, får här fem viktiga frågor som kan ge dig svaret enklare.

Känn-dig-själv1) Vem är jag?
När du lär känna dig själv ordentligt och vet vad du är bra på, vad dina hinder är, vad som är enkelt för dig och vad som är mer utmanande är det också mycket lättare att välja din väg framåt. Många aha har det blivit bland de som gått programmet "Skapa din livsvision" eller de som har valt denna fråga i sin coachning när insikten om hur de har gjort saker som inte alls är i enlighet med deras person, deras mission och vision eller talanger.

2) Vad gör jag?
Vad är det jag vill göra i livet? Inte bara hur jag vill njuta av livet men hur jag vill bidra till andra. Vi har alla ett behov av att få bidra, att det vi gör har en mening för någon, några eller många. Exakt hur det bidraget ser ut bör bygga på det som är din innersta passion. Det som verkligen gör att hela du kommer fullt ut till din rätt, att dina talanger används, att din passion, mission och vision uppfylls. Om du inte riktigt vet här kan du funderar på vad du har att bidra med och lära ut eller dela med dig av till andra som verkligen ger dig en sådan glädje att du skulle göra det även om du inte fick pengar för det bara för att det ger dig så mycket lust och energi. Det kan du få hjälp med i programmet "Skapa en affärsidé"

3) Vem gör jag det för?
Vilka är det du bidrar till? Dina barn? Din idealkund? Vilka är det? Ha en tydlig bild av de som tar del av dina talanger och det du gör. Svaret på fråga 3-5 hittar du när du steg för steg bygger upp hur du kan nå ut stort med din affärsidé på nätet i "Transformera din affärsidé till en digital succé!"

4) Vad vill de människorna ha eller vad behöver de?
Vad är behoven? Vad är problemen? Vad är det de önskar sig? Vad längtar de efter? Som du ger dem. Som du kan ge dem. Som du älskar att ge dem. Som du är en av de bästa att kunna ge dem.

5) Vad får de ut av det du ger dem? Vad förändras i dem när du ger detta till dem?
Detta är en jätteviktig fråga och det är det som kommer att ge dig svaret på om det du nu har valt här att svara på, den uppgiften, om det verkligen är ditt livs mening. Får denna mening du skriver svar på här ditt hjärta att bulta lite extra? Känner du en "rush" genom kroppen när du inser att DU bidrar med detta? Känner du dig stolt? Glädjefylld? Energifylld och glad?

För mig är svaren så här:

22.jpg1) Jag är en frihetsälskande entreprenör som gillar att bryta invanda mönster och prova på andra sätt att leva och arbeta gärna på underbara platser. Jag letar ständigt efter nya perspektiv och visioner på vart vi är på väg och hur många av oss kan hitta bättre sätt att leva på. Jag vill gärna driva en rörelse tillsammans med andra för att visa att det går att leva på ett nytt sätt som gagnar både individen, jorden och samhället. Friheten är det som är viktigast i det bidrag jag ger till mig själv och till andra.

2) Jag hjälper andra att finna sitt sätt att leva och arbeta på utifrån mer insikter i vem de är, vad deras passion, talanger och vision är och hjälpa dem steg för steg att fullt ut lyckas med att bygga det livet som passar dem som person och det de vill bäst.

3) Människor som vill skapa mer frihet i sitt sätt att leva, vill bryta invanda mönster och börja leva mer i enlighet med vad de själva innerst inne vet är bäst för dem.

4) De önskar sig mer frihet, både inre frihet och yttre frihet. Att kunna bestämma själv och utgå från lust och glädje i livet.

5) De skapar sina egna liv och arbeten som bygger på deras passion, mening och deras bästa talanger vilket gör att de kan leva sina liv fullt ut, i frihet varje dag och vara mer glädjefyllda och lyckliga.

Om du svarar på dessa frågor blir också svaret på sista frågan det du kan säga till andra när de ställer frågan: "Och vad jobbar du med då?" Mitt svar blir då kortfattat: "Jag hjälper andra att finna ett liv och arbete i full frihet och glädje som bygger på deras passion och deras talanger"

Gissa om folk kommer att fråga dig: "Hur då?? Berätta mer!!"

Kommentera gärna om dina svar på frågan eller dina reflektioner kring detta!

Varma hälsningar från ett 32-gradigt Koh Lanta
Camilla