P1010456Inget annat hinder är större i en förändring av livsstil än rädslan för pengar. Många blir stående i steget när "the second thought" kommer ikapp och den inre rösten ropar: "Nej, nej, nej, gör det inte, du kommer att bli utblottad, fattig, ångra dig resten av ditt liv...." Den där inre rösten har hindrat många av oss till möjliga stordåd. Drömmarna och de konkreta planerna knölas ihop och kastas i papperskorgen. "Det är nog bäst att fortsätta som jag gör nu. Då vet jag åtminstone vad jag har. Jag måste vara ansvarsfull. Jag är ju förälder. Vad skulle alla andra säga?" säger den inre rösten. Den tystar dessvärre alla andra röster inom oss alltför ofta. Den vägrar att låta sig sägas emot. Denna rösten är vår värsta fiende mot att våga skapa helt nya verkligheter för oss själva.

Jag läste häromdagen en artikel om boken "The millionaire mind" av Thomas J. Stanley som har följt och intervjuat många miljonärer för att förstå vad som är den röda tråden i hur de har lyckats. En aspekt som skiljer sig från riktigt rika människor och fattiga eller medelrika människor är att miljonärerna vågar ta risker. De lär sig ofta hur de ska göra det och är pålästa, kastar sig inte ut utan att kunna saker. Oftast har de inte gått långa utbildningar och de är sällan akademiker utan de har själva läst på och lärt sig om sitt ämne. MEN det viktigaste är just att de vågar ta risker. Det innebär förstås också att de ibland tar fel val och förlorar allt de äger. Men de kommer ut på andra sidan igen, rikare än de var från början. De har ingen spärr som säger att det inte går. Att det är för stora ekonomiska risker. När de väl tror på något genomför de det. Dessutom utgår de från sin passion. När de satsar på sin passion fullt ut och har djup kunskap om det de håller på med och tar risker flödar pengarna oftast in.

Har du ett "överflödstänkande" eller ett "hålla-igen-tänkande"? Överflödstänkandet innebär att vi ser och känner fullt ut att det finns pengar och resurser i överflöd. Till både mig och alla andra också. När jag i sanningen tror på det och också öppnar upp dörren för det överflödet, ändras allt. Pengar flödar in utan ansträngning, du väljer att göra rätt saker, du vågar mycket mer än annars, för du känner intuitivt att det är rätt för dig just nu.

Genom tacksamhetsaffirmationer har jag många gånger vänt mina egna rädslor kring pengar till ett överflödstänkande. Att tänka och känna tacksamhet ger en stark energi som skapar de möjligheter som du behöver. Din starka tro på att du är värd detta överflöd ger dig ett enormt flöde som kan materialisera drömmar och tankar. Helt plötsligt, som ett under, dyker möjligheter upp som förut inte fanns. Helt plötsligt kommer det du väntat på. Eller något helt annat som du inte förväntat dig. Vår öppenhet för det som kommer är också nödvändig.

Hur ser din syn på pengar ut? Kan du hindra dig själv i en rädsla för pengar? Eller äger du ett överflödstänkande som tar dig dit du vill?

Berätta gärna i kommentarerna här på bloggen!

Varma hälsningar från ett idag 26-gradigt Rhodos

Camilla