iStock_000008191461_Small_notre-vision1Efter många viktiga coachsamtal jag haft senaste tiden vill jag gärna del med mig om varför en vision kan förändra ditt liv. För det första, varför ska vi ens ha en vision för våra liv? Kan man inte bara leva utifrån flödet och det som händer? Jag tror på en bra balans där. Om vi har en tydlig vision att utgå ifrån samtidigt som vi i nuet känner in de rätta riktningarna och de små stegen vi tar mot vår vision blir balansen fin. Balansen mellan att se fram mot det jag vill uppnå men också vara lyhörd på det som händer i nuet och vara redo för att också förändra min vision.

imagesDet handlar om att också veta vem jag är och hur jag kan arbeta bäst med min vision. Är jag en person som kämpar på för hårt, som driver mig mot ett mål nästan i absurdum och får betala surt för det, kanske jag behöver ta lugnare steg och känna in hela tiden så att jag provar nya sätt att ta mig dit jag vill. Utan att falla för mycket på vägen, eller innan jag nått fram. Är jag istället sån att jag ofta backar, duckar och ser mig själv som en som aldrig lyckas nå mina mål, är det den identiteten jag behöver syna och utveckla. Hur kan jag motivera mig själv så att jag verkligen orkar hela vägen och tror på att jag kommer att lyckas?

images 2En vision ger dig riktningen, ger dig kompassen och kan få dig att ta de små vardagliga besluten på ett tydligare sätt. Varje gång du står inför ett beslut, exempelvis, ska jag ägna kvällen åt att sappa mellan TV kanalerna eller är jag redo att lägga tid på det som jag verkligen vet leder mig framåt? Om du har en vision och en stark motivation kopplat till den blir det lättare att ta de små stegen varje dag. Inom vilka områden kan vi skaffa oss en vision? Några områden är personlig utveckling eller karriär, hälsa, relationer och ekonomi. För alla dessa gäller det att det är arbetet med dig själv, ditt sätt att tänka och skapa ritualer som leder dig dit du vill som är avgörande för om du ska lyckas.

1000-strength-training-grokkerOm du då väljer ett område som du vill utveckla; låt oss ta hälsa som ett exempel, hur kan du arbeta fram en fungerande vision bäst som verkligen skapar en förändring och utveckling? Det viktigaste med en vision är hur den är utformad. Drar den dig framåt på ett positivt sätt eller utgår den från saker du ska undvika, negativa aspekter? En vanlig sak när det gäller hälsomål är att gå ner i vikt. Om din vision är att gå ner 10 kg i vikt är det en vision som knuffar dig framåt och du kommer att behöva stark viljekraft för att imageslyckas. Viljekraft varar inte alltid i längden, vi blir trötta på den, vi faller lätt. Om du däremot skapar en positiv bild av det du vill uppnå. Du vill bli starkare, du vill få mer energi, du vill vara stolt när du ser på dig själv i spegeln och när du går ute bland folk. Det är positiva bilder som skapar en helt annan energi som drar dig mer automatiskt framåt. Så en vision som drar dig framåt istället för att knuffa dig där back är lättare att lyckas med. Vi kan känna in energin i hur vi lever med en starkare kropp, mer energi, mer glädje i hur vi ser ut och känner oss.

En annan viktig sak att undersöka är om du verkligen har skapat en vision eller bara har ett önsketänkande. Många av oss önskar oss saker eller tillstånd. "Om bara jag var rik" "Om bara jag var smal och umgicks med underbara människor" "Om bara...." Det är en enorm skillnad på om du har en önskan eller en positiv vision som tar dig framåt. En önskan gör vi utan att "committa" oss till att vi själva behöver göra något. Vi bara önskar oss och hoppas undermedvetet att det bara ska hända av sig själv. Men världens bästa sportmänniskor har inte nått dit de är idag av att önska och sen vänta på att det ska hända. De mest framgångsrika människorna som lever ett fantastiskt liv har inte bara "hamnat" i det livet. De har alla nått dit för att de har tagit ansvar för sin vision. De har "committat sig" och bestämt sig för att göra saker annorlunda. De har agerat. De har steg för steg tagit sig fram till att förverkliga sin vision.

IMG_1074Efter alla år med personlig utveckling med mig själv har jag nyligen skaffat mig en riktigt härlig ny vision om ett ännu bättre liv. Jag har länge vilat i nöjdheten och njutit av det liv jag har skapat för mig själv. Det är också en viktig känsla och ett viktigt stadie. Men nu är jag redo för en uppgradering. Även om jag har ett underbart liv som jag trivs med ser jag nu att det finns mer jag gärna vill uppnå i livet. Att då skapa en stark positiv vision om det är första steget.

Har du en vision om ditt nästa steg i livet, inom något eller alla områden? Drar den dig framåt på ett positivt sätt, att du har en positiv bild av dig själv hur det är när du lever det liv du drömmer om? Är du "committad" till din vision eller är det bara en önskan?

Berätta gärna hur du jobbar med visioner, vad som funkar eller vad som är svårt.

Om du är redo för att designa ditt liv och skapa en tydlig livsvision som drar dig framåt gå e-programmet "Skapa din livsvision, skala av och välkomna ditt nya liv" Läs mer och köp programmet här.

Välkommen till att skapa en "level up" i ditt liv!

Varma hälsningar
Camilla