Min Story.

Camilla Lebert Hirvi.

resan till inre och yttre frihet

”Vi sålde vårt nybyggda hus och alla våra saker på loppisar, utom det som rymdes i tre ryggsäckar. Slutligen stod vi på Arlanda med vår då 6-åriga dotter och tre enkelbiljetter till Thailand i handen”.

För snart 20 år sedan gjorde jag en omvälvande resa i mitt liv – en resa som gick långt ut i världen och djupt in i mig själv. Jag kom att skapa mig en ny identitet och ett helt nytt sätt att leva. Idag kallar jag mig livsdesigner, affärscoach, digital nomad och parterapeut. Jag försörjer mig på nätet och lever ett liv med både inre och yttre frihet.

”Jag levde i en falsk nöjdhet. Pengarna var ju tvungna att komma in varje månad och egentligen fanns få val till förändring.”

STOCKHOLMSLIVET OCH DEN SKENBARA FRIHETEN.

Min bakgrund har jag inom utbildningsbranschen där jag verkat i roller som coach, utbildare, föreläsare och processledare inom individ-/grupp- och affärsutveckling.

År 1999 levde jag ett vanligt stressigt Stockholmliv, mitt i karriär, hämtning och lämning på dagis och utbyggnad av vårt hus. Om någon hade frågat mig om jag var nöjd med mitt liv så hade jag svarat ja. Jag levde med bra materiell standard, villa, bilar, båt, restaurangbesök och semesterresor som många drömmer om. Trots att jag tyckte att jag hade frihet, var det skenbart och ingen sann frihet. Jag levde i en falsk nöjdhet. Pengarna var ju tvungna att komma in varje månad och egentligen fanns få val till förändring.

”Hur hade jag prioriterat mitt liv egentligen? Vi reste bort från julstressen och hamnade på en ö i Thailand.”

UPPVAKNANDET.

Förändringen kom då min dåvarande man, Stefan, gick in i väggen och knappt mindes vår adress längre. Jag fick enorma samvetskval. Hur hade jag prioriterat mitt liv egentligen? Vi reste bort från julstressen och hamnade på en ö i Thailand. Väl där började Stefan och jag må bättre och vi började drömma om att komma tillbaka en längre tid än två veckor. När vi kom hem, sade Stefan upp sig och jag tog tjänstledigt. Vi sålde vårt nybyggda hus och alla våra saker på loppisar, utom det som rymdes i tre ryggsäckar. Slutligen stod vi på Arlanda med vår då 6-åriga dotter och tre enkelbiljetter till Thailand i handen.

”Jag skapade en ny identitet med mycket mer både inre och yttre frihet och kände mig äntligen helt sann mot mig själv.”

Intervju med Camilla i TV4s Efter tio med Malou.

Skala Av.

Starten till att syna våra liv.

Att skala av materiellt blev starten till att syna våra liv och oss själva ordentligt i sömmarna. På stranden i Thailand ifrågasatte vi varenda värdering vi hade burit med oss i livet och valde bort dem som inte längre gagnade oss, värderingar som egentligen inte var våra egna. Jag skapade en ny identitet med mycket mer både inre och yttre frihet och kände mig äntligen helt sann mot mig själv. Jag fann en sann nöjdhet och kände att jag började hitta vad min passion var och vilka talanger och drömmar som jag gärna ville bygga mitt liv utifrån. För första gången kände jag mig fri och sann och jag kände en tillit till min egen förmåga på ett djupare plan än jag någonsin hade haft förut.

Efter ett år i Thailand bestämde vi att det skulle bli fler år och vi anställde en svensk lärare till vår dotter. Flera familjer hörde talas om det och det blev starten på Thailands första svenska utlandsskola Svenska Skolan Sanuk som idag har 400 elever per år. Inte visste vi då att det skulle bli nyckeln till att fler barnfamiljer kunde ta en ”Thaimout” och/eller starta ett nytt liv på en tropisk ö.

FLER FÖRETAG OCH NY KÄRLEK.

Vi startade flera företag inom resebranschen och just innan Tsunamin separerade Stefan och jag men fortsatte att jobba ihop. Vår son var då 3 år och vår dotter 10 år. På en dating-site på nätet fann jag svenska Eric som senare valde att lämna allt i Sverige för att följa med till Thailand och jobba med mig och Stefan. Vi gifte oss år 2007. Efter 11 år lämnade vi över verksamheterna och skolan till nya ägare och Eric, jag och min son flyttade till Rhodos. Det var dags att skapa ännu mer frihet i livet.

Syftet för många var känslan av frihet och möjligheten att kunna leva platsoberoende. Efter ett år upptäckte jag att jag kunde försörja mig på nätet och vara helt platsoberoende.”

Digital Nomad.

Att försörja sig på nätet och leva platsoberoende.

På Rhodos startade jag min Digitala Nomad-verksamhet på riktigt. Eftersom jag är coach, utbildare och par-terapeut började jag jobba med Livsdesign via Skype-coaching, webinar- och e-program. Jag märkte att många sökte stöd antingen i sin inre process för att komma förbi mentala hinder eller i sin yttre process med att hitta en affärsidé och försörjningskälla på nätet som utgick från deras passion och talanger.

Syftet för många var känslan av frihet och möjligheten att kunna leva platsoberoende. Efter ett år upptäckte jag att jag kunde försörja mig på nätet och vara helt platsoberoende. Numera bor jag med basen på Kreta i Grekland och är delar av året på Bali. Båda mina barn gick i vår egen svenska skola i Thailand och har lärt sig enormt mycket genom sin uppväxt utomlands.

Jag brinner för att fler människor ska kunna skapa större inre och yttre frihet i sina liv, oavsett hur den ser ut. Idag utbildar och certifierar jag därför coacher genom min egenutvecklade coachutbildning. Den löper under sju månader och är helt online. Syftet är att möjliggöra för fler att arbeta som coacher via nätet och vara platsoberoende eller på plats där de bor.

Det här är min story. Vill du också skapa ett liv med större inre och yttre frihet?

Vad vill du att din story ska innehålla?

Camilla.

I MEDIA.

Välkommen att läsa artiklar eller se tv-klipp och video om Camilla.
ARTIKLAR.

Podcast Camilla nominerad i Jakten på Sveriges modigaste kvinna
Läs artikeln och lyssna på intervjun med Camilla (startar vid 39 min) i ”Jankell & Coard” klicka här…

Artikel med Camilla i Topphälsa Nystart nr3 2015
”Jag är en digital nomad” klicka här…

Artikel med Camilla i Karriär nr3 2015
”Digitala nomader” klicka här…

Artikel med Camilla i Driva eget nr7 2014
”Råd för att lyckas som coach” klicka här…

Artikel med Camilla i MAMA nr3 2014
”Lyckliga skilsmässor – finns de?” klicka här…

Artikel från www.företagande.se 3/9 2012
”Camilla är digital nomad och hjälper nu andra att göra samma resa” klicka här…

VIDEO.

90 dagar med Camilla & Eric – 3 säsonger
Korta filmer om varje dag hur vår livsstil ser ut som platsoberoende digitala nomader boende i Thailand, Grekland och Sverige. klicka här…

TV & Podcast.

Intervju med Camilla i TV4 ”Malou efter tio” 11/11 2014
”Camilla sålde allt, flyttade utomlands och fick tid för familjen” klicka här…

Camilla i SVTs Gomorron Sverige Juli 2017
”med familjen Uhr som sålde allt och ska flytta till Thailand” klicka här…

Klipp från TV4 ”Nyhetsmorgon” 23/8 2012
”Så tar du med dig jobbet till andra sidan jorden” med Camilla Lebert Hirvi klicka här…

Podcast Camilla nominerad i Jakten på Sveriges modigaste kvinna

Camilla Lebert Hirvi Nominerad till Sveriges Modigaste Kvinnor Expressen

KONTAKT.

LET’S TALK.

Välkommen att höra av dig till mig om du vill veta mer om den certifierade Coachutbildningen, vill bli coachad av mig, gå något av e-programmen, boka in en föreläsning med mig eller undrar vilket stöd som skulle passa dig bäst för att förverkliga det drömliv du vill ha.

    Hantering av personuppgifter Jag samtycker till hantering av personuppgifter. För att få kontakt med Camilla Lebert Hirvi behöver du lämna ifrån dig personuppgifter som består av Namn och E-postadress.